Hells Angels door agent getipt over invallen

Di 17 Januari 2006 20:51 | Webskater | 3534 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De Hells Angels zijn voorafgaand aan de invallen half oktober vorig jaar getipt door een rechercheur van de Amsterdamse politie. Dat schrijft Algemeen Dagblad dinsdag. De informatie zou zijn doorgespeeld via advocaat Nico Meijering die een aantal Angels als cliënt heeft. De rechercheur is maandag aangehouden.


Advocaat Meijering ontkent dat hij op de hoogte was van de invallen in clubhuizen van de motorclub en in woningen van de leden. "Net als zoveel mensen had ik wel het idee dat een inval op handen was, maar er is geen contact met mij over opgenomen." Volgens AD hadden de Angels dankzij de tip tijd om zich voor te bereiden op de invallen.

Bij invallen in zes clubhuizen en 64 woningen werden 45 leden van de motorclub aangehouden. De aangehouden Hells Angels worden verdacht van handel in wapens en drugs. Ook zouden ze zich schuldig hebben gemaakt aan geweld, bedreiging en afpersing. Bij de huiszoekingen is onder meer beslag gelegd op een granaatwerper, een vlammenwerper, een rookgranaat en ruim twintig handvuurwapens.

Alle aangehouden Angels zijn de afgelopen maanden door de rechtbank vrijgelaten. Zij zijn nog wel verdachte in het onderzoek naar de motorclub.

Bron: NOVUM