Hof spreekt Samir A. vrij in hoger beroep

vrijdag 18 november 2005 14:07 | Webskater | 2699 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
Het Gerechtshof in Amsterdam heeft terreurverdachte Samir A. vanmiddag in hoger beroep vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste zes jaar en negen maanden cel voor het beramen van aanslagen en medeplichtigheid aan een overval op een supermarkt in 2004.


Samir A.
De 19-jarige Samir A. is vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Dat gebeurde ook al in april, toen de rechtbank hem vrijsprak.

Met de in zijn huis gevonden materialen (zoals kunstmest) had hij geen bom kunnen maken, oordeelde de rechter toen (lees ook Eis 6 jaar en negen maanden tegen Samir A.).

Plattegronden
Het OM vond dat dit niet uitmaakte. Dat hij een bom wilde maken was ernstig genoeg. Hij had plattegronden in huis van de Tweede Kamer, de kerncentrale in Borssele en luchthaven Schiphol.

A., die volgens zijn vrouw onschuldig is en gewoon van knutselen houdt, heeft het hele proces gezwegen. Dat hij 'het Nederlandse rechtssysteem nog steeds haat,' was het enige dat hij wilde loslaten (lees ook Samir A. 'haat het rechtssysteem nog steeds' en Echtgenote: Samir A. knutselt gewoon graag).

Samir A. blijft overigens wel achter de tralies zitten. Hij werd ruim een maand geleden opnieuw gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het voorbereiden van aanslagen. Die strafzaak moet nog beginnen (lees 'Samir A. wilde vliegtuig El Al opblazen').

Bron: Elsevier

 Quote

Machthebbers die liever volgzame kuddes bevelen dan dat ze eigengereide individuen van dienst zijn, beweren dat egoïsme het resultaat is van 'doorgeschoten individualisering'. Maar een uitgekristalliseerden werkelijk liefhebbend individu kan natuurlijk onmogelijk een egoïst zijn. Tenslotte is individualisering juist het enige middel waarmee we ons uit de wurggreep van deze machthebbers kunnen bevrijden!
Vincent