Hof spreekt Samir A. vrij in hoger beroep

vrijdag 18 november 2005 14:07 | Webskater | 2696 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
Het Gerechtshof in Amsterdam heeft terreurverdachte Samir A. vanmiddag in hoger beroep vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste zes jaar en negen maanden cel voor het beramen van aanslagen en medeplichtigheid aan een overval op een supermarkt in 2004.


Samir A.
De 19-jarige Samir A. is vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Dat gebeurde ook al in april, toen de rechtbank hem vrijsprak.

Met de in zijn huis gevonden materialen (zoals kunstmest) had hij geen bom kunnen maken, oordeelde de rechter toen (lees ook Eis 6 jaar en negen maanden tegen Samir A.).

Plattegronden
Het OM vond dat dit niet uitmaakte. Dat hij een bom wilde maken was ernstig genoeg. Hij had plattegronden in huis van de Tweede Kamer, de kerncentrale in Borssele en luchthaven Schiphol.

A., die volgens zijn vrouw onschuldig is en gewoon van knutselen houdt, heeft het hele proces gezwegen. Dat hij 'het Nederlandse rechtssysteem nog steeds haat,' was het enige dat hij wilde loslaten (lees ook Samir A. 'haat het rechtssysteem nog steeds' en Echtgenote: Samir A. knutselt gewoon graag).

Samir A. blijft overigens wel achter de tralies zitten. Hij werd ruim een maand geleden opnieuw gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het voorbereiden van aanslagen. Die strafzaak moet nog beginnen (lees 'Samir A. wilde vliegtuig El Al opblazen').

Bron: Elsevier

 Quote

Houd van jezelf en respecteer jezelf zoals je bent, en leef in harmonie met je omgeving. Alleen dan zal er wederzijds respect en eerbied zijn.
Mikao Usui