Waarschuwing voor moordaanslag op Wilders

dinsdag 29 november 2005 12:34 | Webskater | 3074 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
DEN HAAG - Een anonieme internetter die lid zegt te zijn van het vermeende terreurnetwerk de Hofstadgroep, heeft Tweede Kamerlid Wilders (Groep Wilders) gewaarschuwd dat er plannen zijn om hem in december te vermoorden. Wilders heeft afgelopen weekeinde bij politie aangifte gedaan nadat hij een e-mail met die strekking had ontvangen.

Dat heeft het Kamerlid dinsdag gezegd. Wilders zei dat hij geschrokken is van de tekst. Hij heeft regelmatig te maken met bedreigingen aan zijn adres, maar nu ging het om een waarschuwing voor een aanslag. De auteur van de mail schrijft in gebrekkig Nederlands dat Wilders het bericht serieus moet nemen, omdat hij op de lijst is gezet van de Hofstadgroep. "U word op het maand december vermoord. welke dag weet ik niet precies", staat er letterlijk.

Volgens de afzender zijn er mensen die vanuit het buitenland komen om Wilders "op te ruimen". Ze hebben volgens hem ook alle informatie waar het Kamerlid verblijft. "Ik zelf ben een lid van de Hofstadgroep maar ben altijd tegen hun extreme plannen", stelt de internetter. Hij adviseert Wilders om direct maatregelen te nemen en de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) in te lichten.

Wilders wordt al lange tijd wegens voortdurende bedreigingen zwaar beveiligd.

Bron: ANP