Friezen schrijven lied over doodgeschoten mus

Do 17 November 2005 08:52 | Webskater | 3105 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
LEEUWARDEN - Terwijl de Dierenbescherming en producent Endemol ruziën over de doodgeschoten 'dominomus', zijn sinds woensdag via de site van een lokale omroep in Friesland twee liedjes over het beestje te beluisteren.

Medewerkers van Radio Eenhoorn namen in één nacht twee nummers op over de mus, die eerder deze week in evenementenhal FEC in Leeuwarden met een luchtbuks werd doodgeschoten. Dat heeft een woordvoerder woensdag laten weten. Het vogeltje had in de hal 23.000 dominostenen doen omvallen. Vrijdag wordt een recordpoging met 4,3 miljoen steentjes ondernomen, die rechtstreeks op televisie wordt uitgezonden binnen en buiten Europa.

"De liedjes zijn geen hommage aan de mus. We vinden het meer een komisch voorval", aldus de woordvoerder. "Iedereen heeft het over de dominomus. Eigenlijk gaat het nergens meer over." Voor het eerste liedje is de melodie geleend van 'Een muis in een molen in mooi Amsterdam' van Rudi Carell. Het andere liedje is een aangepaste versie van 'Beestjes' van Ronnie en de Ronnies.

Bron: ANP