Recordaantal pintransacties per seconde verwerkt

zaterdag 24 december 2005 21:07 | Webskater | 2425 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Interpay heeft zaterdag een recordaantal pintransacties per seconde verwerkt. Dat meldt het bedrijf dat in Nederland het betalingsverkeer per pin en creditcard regelt. Tussen 14.00 uur en 14.30 uur, het drukste moment van de dag, werden zaterdag 298 pintransacties per seconde geregistreerd. Vorig jaar ging het een dag voor kerst om 270 transacties.

Vrijdag werd het recordaantal pintransacties per dag gebroken. Bijna acht miljoen keer werd met pin of creditcard betaald. Omdat de winkels zaterdag eerder dichtgaan dan vrijdag, is op de dag voor Kerstmis sprake van 'slechts' iets meer dan 7,5 miljoen pintransacties, zegt woordvoerder Annemieke Lambregts van Interpay. Dat is meer dan het recordaantal pintransacties van 7 miljoen, dat vorig jaar op de dag voor kerst werd gehaald.

De gevolgen van het springen van een waterleiding in het centrum van Rotterdam waren volgens Lambregts niet terug te zien in het totaalaantal pinbetalingen zaterdag. Na het springen van de leiding werden aan het einde van de ochtend enkele winkels in het centrum ontruimd.

Bron: NOVUM

 Quote

Als je wilt dat de wereld liefdevol en mededogend wordt, moet je zelf liefdevol en mededogend worden. Als je de angst in de wereld wilt verminderen, moet je je eigen angst verminderen.
Gary Zukav