Protestdienst tegen bio-industrie

zondag 25 december 2005 12:22 | Webskater | 3025 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

(Novum) - Stichting Varkens in Nood heeft zondag in het Amsterdamse Paradiso een protestkerkdienst tegen de consumptie van vlees uit de bio-industrie georganiseerd. De dienst is bedoeld om het publiek erop te attenderen met kerst 'niet alleen aan het welbehagen van mensen, maar ook aan dat van dieren te denken', meldt de organisatie. De auteurs Jan Terlouw en Mensje van Keulen houden een voordracht tijdens de dienst.

De dienst in Paradiso is een afsluiting van een week van acties tegen de bio-industrie. Afgelopen week trokken actievoerders van Varkens in Nood eropuit om winkelend publiek te vragen geen vlees te eten tijdens de kerstdagen. Volgens directeur van Varkens in Nood Hans Baaij staan de kerstdagen symbool voor het 'erbarmelijke leven en een massale slacht van veel dieren'.

Bron: NOVUM
Externe link: http://www.nieuws.nl

 Quote

The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and all science. He to whom this emotion is a stranger, who can no longer pause to wonder and stand rapt in awe, is as good as dead: his eyes are closed.
Albert Einstein