Opnieuw gevaarlijke tbs'er ontsnapt

vrijdag 2 december 2005 08:59 | Webskater | 2708 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
HILVERSUM - Een 21-jarige jeugd-tbs'er die veroordeeld is wegens geweldsmisdrijven en een zedendelict, is maandag ontsnapt tijdens een begeleid verlof in Amsterdam. Justitie heeft donderdagavond een opsporingsbericht op televisie verspreid, waarin ook een foto van de man werd getoond.

De man verbleef in de particuliere jeugdinrichting Rentray in Rekken in Gelderland. Tijdens het begeleid verlof wist hij aan zijn begeleider te ontsnappen door in een lift te stappen in de flat Eeftink in Amsterdam-Zuidoost, aldus justitie.

De ontsnapte tbs'er is ongeveer 1.90 meter lang en heeft een gespierd postuur. Tijdens zijn ontsnapping droeg hij een zwart bomberjack, dikke gouden ringen, oorbellen in beide oren en een gouden ketting. Ook heeft hij twee gouden tanden.

In juni ontstond veel ophef na de ontsnapping van tbs'er Wilhelm S. uit Veldzicht. Enkele dagen nadat hij tijdens een begeleid verlof de benen had genomen, sloeg hij een man dood, zo heeft S. toegegeven.

Ongeveer twee maanden later leidde de ontsnapping van de gevaarlijke tbs'er Marciano E. uit een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Halsteren opnieuw tot commotie. Hij werd na een kleine week in België aangehouden.

Bron: ANP