Beatrix heeft geen recht op de troon

Vr 30 December 2005 14:23 | Webskater | 9047 keer bekeken | 3 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen
(Novum) - Prinses Margarita heeft dna-materiaal afgestaan om via onderzoek te bewijzen dat koningin Beatrix geen recht heeft op de troon. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag. De prinses zou een haarlok, speeksel en een kledingstuk hebben afgestaan. Het materiaal zou worden bewaard op een geheime locatie.

Dna-onderzoeker én voorman van de Republikeinse Socialisten Peter Nugter beweert dat tot het onderzoek is besloten na overleg met de prinses in de zomer van 2003. De prinses was op dat moment in een conflict met de koninklijke familie verwikkeld, omdat die haar echtgenoot Edwin de Roy van Zuydewijn niet zou accepteren. Het genetisch materiaal zou moeten aantonen dat Beatrix niet afstamt van koning Willem I en daarom geen recht heeft op de troon. Volgens Nugter moet zij aftreden als dit niet zo blijkt te zijn.

De Roy van Zuydewijn is bezig een boek te schrijven over de koningin en haar familie. Volgens hem vormen de onthullingen in zijn boek 'een bom onder de monarchie'. Het boek verschijnt komend voorjaar
Bron: novum

Reacties

  De Roy wil met dna aantonen dat Oranjes 'onwettig' zouden zijn

  Vr 30 December 2005 16:05 | Webskater |

  De bijna ex-echtgenoot van prinses Margarita, Edwin de Roy van Zuydewijn, wil via dna-onderzoek aantonen dat koningin Beatrix geen wettig staatshoofd zou zijn. Daartoe heeft in de zomer van 2003 Margarita vrijwillig een haarlok, speeksel en een kledingstuk afgestaan. Het onderzoek wordt geleid door dna-deskundige Peter Nugter, bekend als voorman van de Republikeinse Socialisten.

  Het verhaal wordt bevestigd door zowel Nugter als De Roy van Zuydewijns advocaat mr. Pim de Vos. Volgens De Vos heeft de prinses het materiaal indertijd overhandigd na adviezen te hebben ingewonnen van diverse hoogleraren. Nugter zegt ook de beschikking te hebben over genetisch materiaal van andere leden van de koninklijke familie.

  De Roy van Zuydewijn wil de gegevens van het dna-onderzoek presenteren in een boek dat 'de monarchie op haar grondvesten moet doen schudden'. De Roy beweert ook in het bezit te zijn van in het geniep gemaakte bandopnames van beraad binnen de koninklijke familie en van opnames met bezoeken van Margarita aan koningin Beatrix. Hij heeft het zelf al over 'Beatrixgate'.

  Aftreden
  Volgens de grondwet moet het koningschap worden vervuld door de wettige opvolgers van koning Willem I, Prins van Oranje-Nassau. ''Als dit niet het geval blijkt te zijn, zou koningin Beatrix moeten aftreden. Ik kan me voorstellen dat de Koningin en andere leden van de koninklijke familie ook dna afstaan, zodat alle twijfel kan worden weggenomen'', aldus advocaat De Vos.

  Sommige Grondwetdeskundigen noemen de bewering over het aftreden echter nogal vergezocht, omdat de Oranjes staatsrechtelijk gezien hun positie zouden behouden.


  (bron Fok.nl)


  oooh die Edwin

  Vr 30 December 2005 19:31 | Innercircle |

  Die Edwin toch ook! Ik vind dit stiekem wel heel leuk gnif gnif.


  Where's the popcorn ?


   


   


  DNA-materiaal

  Vr 29 September 2006 20:14 | Frank |

  Mocht Beatrix inderdaad volgens DNA-onderzoek niet afstammen van koning Willem I, hetgeen grondwettelijk vereist is, dan is haar bezetting van de troon illegaal. Alle bezittingen en inkomsten die Beatrix, Willem-Alexander en de rest via hun illegaal ingenomen positie vergaard hebben dienen onmiddellijk te worden overgedragen aan de Staat. En worden betaald met terugwerkende kracht.

  Alleen al het feit dat het nederlandse "koninklijke" huis zo moeilijk doet over het afstaan van DNA-materiaal (in tegenstelling tot alle andere europese vorstenhuizen) bewijst dat ze wat te verbergen hebben.