Web-log komt met video- en audio-mogelijkheden

Wo 11 Januari 2006 21:20 | Webskater | 2955 keer bekeken | 3 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Ilse Media komt aan het einde van dit voorjaar met een nieuwe '2.0' versie van haar weblogdienst Web-log. Voor gebruikers is het straks onder meer mogelijk om video- en audiobestanden te plaatsen. Hoewel de basisfunctionaliteiten voor iedereen gratis zullen blijven, moeten gebruikers straks voor sommige diensten betalen, zegt Michiel Houben van Ilse Media.

Wélke diensten gebruikers straks geld gaan kosten, kan Houben nog niet zeggen. Houben: “We gaan zaken achter een hek zetten, dat is zeker. De vraag is alleen nog of dat functionaliteiten zijn of ‘gebruik’, bijvoorbeeld extra opslagruimte.” Hij benadrukt dat de basis gratis blijft. “Met de nieuwe gratis versie kunnen gebruikers meer dan dat ze met het huidige Web-log kunnen.” Functionaliteiten waar webloggers straks eventueel voor moeten betalen, zijn volgens Houben ‘heel specifiek’ en voor de meeste gebruikers niet interessant.
De nieuwe versie van de weblogdienst, Houben gebruikt de werktitel ‘2.0’, biedt webloggers de mogelijkheid om video en audio aan hun weblogs toe te voegen, iets dat met de huidige versie niet mogelijk is, hoewel enkele handige gebruikers er wel in zijn geslaagd om videobestanden op hun weblog te zetten. Ook krijgen webloggers bij Web-log (spreek uit: web-streepje-log) straks eigen opslagruimte om bestanden te plaatsen en komt er een koppeling met mobiele telefoons. Houben: “De nieuwe versie is een stuk gebruiksvriendelijker.”

Op dit moment heeft Web-log 210.000 actieve gebruikers, webloggers die de laatste drie maanden minimaal één keer hebben ingelogd. Het gemiddelde weblog wordt per maand 500 keer bekeken. Houben: “Dat is een gemiddelde dat geldt voor veruit de meeste weblogs. Maar een hele klein groep van weblogs, zo'n 50, heeft aanzienlijk meer views. Alle weblogs samen trekken maandelijks gemiddeld ruim twee miljoen unieke gebruikers.

Houben hoopt dat met de nieuwe ‘2.0 versie’ het aantal gebruikers zal groeien tot 400.000 aan het einde van dit jaar. Hij denkt dat straks ook meer ‘semi-professionele’ webloggers gebruik gaan maken van Web-log. “Nu gaan mensen vaak weg bij ons als ze hun weblog willen professionaliseren. Straks hoeft dat niet meer.”

Bezoekers van weblogs zien vooralsnog geen advertenties. Het is niet ondenkbaar dat daar verandering in komt, zegt Houben. “Maar we willen webloggers altijd de keuze bieden of er op hun weblog wél of geen advertenties te zien zijn.”

Gebruikers mogen nu nog niet op hun blog adverteren met Google AdSense. Bij de nieuwe versie mag dat straks wel. “Maar dan willen wij daar wel aan mee verdienen,” licht Houben toe. “Gebruikers hebben daar begrip voor, zeggen ze. Wij bieden immers een gratis dienst aan.” Hoe dat verdienmodel eruit gaat zien, is nog niet bekend, los van de vraag of het voor webloggers interessant is om met 500 ‘views’ per maand een paar cent bij te verdienen.

Bron: Emerce

Reacties

  Dat kan hier ook binnenkort!

  Wo 11 Januari 2006 21:57 | Frank |

  Geef me effe een uurtje en dan werkt dat ook op yayabla.
  Kijk maar eens naar https://showblog.asp?ID=1" target="_blank">mijn blog


  Da's een goeie

  Wo 11 Januari 2006 22:12 | Webskater |

  Die houden we erin.......  hahahahahahaaha


  P,s, .............

  Wo 11 Januari 2006 22:26 | Webskater |

  Wel met bron vermelding dan he .......