Flitsauto politie reed met verlopen APK

vrijdag 18 november 2005 15:40 | Webskater | 2979 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
GRONINGEN - Een van de auto's waarmee de politie in Groningen op snelheid controleert, rijdt al meer dan drie maanden rond met een verlopen APK (Algemene Periodieke Keuring). Dat blijkt uit gegevens van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Medewerkers van de website flitservice.nl constateerden de overtreding vrijdag.

M. Hurks van flitsservice zei vrijdag: "Dit is natuurlijk belachelijk. Als dit soort zaken u of mij overkomen, krijgen we een dikke bekeuring, maar de politie komt er mee weg."

Volgens Hurks moeten de boetes die de laatste drie maanden met behulp van de auto zijn uitgeschreven worden kwijtgescholden. "Strikt genomen had deze auto de weg niet op gemogen. Het zal alleen wel lastig worden de rechter hier in mee te krijgen", moet hij toegeven. "Eerder moesten in vergelijkbare zaken de boetes toch betaald worden."

Bron: ANP
Externe link: http://www.nu.nl

 Quote

The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and all science. He to whom this emotion is a stranger, who can no longer pause to wonder and stand rapt in awe, is as good as dead: his eyes are closed.
Albert Einstein