'Zenuwcellen van autisten werken niet goed'

maandag 5 december 2005 15:56 | Webskater | 2303 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
AMSTERDAM - Bij autistische kinderen werken de zogenoemde spiegelneuronen niet goed. Dit zijn de zenuwcellen waarmee de gevoelens van anderen kunnen worden begrepen. Daardoor zien autisten wel de emoties op het gezicht van een ander, maar voelen ze de lading erachter niet goed aan, schrijft Trouw maandag op basis van een Amerikaans onderzoek.

Dat vermoeden bestond al, maar het bewijs was er nog niet, zeggen neurologen op de website van ‘Nature neuroscience’. Bij het experiment moesten autistische- en niet-autistische kinderen kijken naar gezichten met bijvoorbeeld een vrolijke of angstige uitdrukking. Vervolgens moesten zij die uitdrukking nadoen. Dat lukte beide groepen, maar bij autisten bleken de hersencellen waarmee ze zich kunnen inleven in de emoties niet of nauwelijks te werken.


De kinderen bij wie de spiegelneuronen een beetje werkten, bleken van de onderzochte autisten het meest sociaal vaardig te zijn, schrijft de krant.
Bron: NOVUM nieuws
Externe link: http://www.nu.nl

 Quote

The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and all science. He to whom this emotion is a stranger, who can no longer pause to wonder and stand rapt in awe, is as good as dead: his eyes are closed.
Albert Einstein