'Rond kerst oppassen voor bedrog per e-mail'

Ma 5 December 2005 15:42 | Webskater | 2952 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

AMSTERDAM - Internetgebruikers moeten rond de feestdagen oppassen voor spam en bedrieglijke e-mails. Amerikaanse experts verwachten dat dit jaar ongeveer een miljard ongewenste berichten worden verstuurd. Dat schrijft de Volkskrant maandag. Het Amerikaanse bedrijf MailFrontier , gespecialiseerd in beveiliging tegen spam en virussen, waarschuwt voor 'phishing', het per e-mail hengelen naar bank- en creditcardgegevens.

De Postbank plaatste afgelopen zaterdag een advertentie in verschillende kranten om hun klanten waarschuwen voor valse e-mails. Een Russische bende zou miljoenen mails hebben verstuurd waarin werd gevraagd codes voor overboekingen in te vullen op een vervalste site. Met behulp van die codes kan de bankrekening van een slachtoffer geplunderd worden.


MailFrontier waarschuwt voor online wenskaarten met software die zoekt naar vertrouwelijke informatie op pc's. Volgens het bedrijf zijn er weinig consumenten die in staat zijn bedrieglijke e-mailberichten te herkennen. Uit een enquête bleek dat slechts vier procent een valse mail wist te onderscheiden van een authentiek bericht.

Bron: NOVUM