Ouderen krijgen alsnog hangplek

Wo 30 November 2005 15:28 | Webskater | 2504 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
OUDE PEKELA - In het overdekte winkelcentrum van Oude Pekela komt alsnog een hangplek voor ouderen. Dat heeft het Nationaal Fonds Ouderenhulp woensdag bekendgemaakt. De gemeente Pekela stelde in april dit jaar een samenscholingsverbod voor hangouderen in, omdat de bejaarden voor veel overlast in het winkelgebied zorgden.

Pogingen van het Fonds om een speciale hangplek voor de ouderen in of bij het winkelcentrum te creëren liepen tot nog toe op niets uit. "We hebben echter nogmaals overleg gevoerd met alle betrokkenen en nu staan de lichten op groen", aldus directeur J. Romme.

Volgens Romme gingen de winkeliers in Oude Pekela overstag omdat ze moe waren van de negatieve publiciteit over hangouderen. De directeur verwacht dat de hangplek in het voorjaar van 2006 een feit is. Ook buiten het winkelcentrum wordt een hangplek ingericht, zodat de plaatselijke ouderen ook bij mooi weer hun eigen plek krijgen.

Een definitief ontwerp is er nog niet. "We gaan een modulair ontwerp maken", verklaarde Romme. "Dat begint natuurlijk met het creëren van speciale zitplaatsen voor ouderen. Afhankelijk van de locatie kun je voor uitbreiding kiezen. Bijvoorbeeld met oplaadpunten voor elektrische rolstoelen, of een koffiehoek."

Interesse

Steeds meer overheden en instellingen tonen interesse in een speciale hangplek voor ouderen, zegt het Fonds. De provincie Noord-Brabant wil zelfs een serie hangplekken realiseren. "Niet alleen in de grote steden, maar juist ook in de kleine dorpen is er behoefte aan een eigen plek voor ouderen", aldus Romme.

Bron: ANP