Nederlandse xtc-markt krimpt

donderdag 24 november 2005 16:34 | Webskater | 2127 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

ROTTERDAM - De Nederlandse xtc-markt lijkt zowel aan het productie- als aan het consumptiefront enigszins op zijn retour. Er vinden verschuivingen plaats naar het buitenland. De betrokkenheid van Nederlanders op de internationale markt van synthetische drugs blijft bestaan.

Dit blijkt uit de woensdag gepresenteerde Criminaliteitsbeeldanalyse van de nationale Recherche (unit Zuid-Nederland). In die analyse wordt een beeld geschetst van de ontwikkeling van de synthetische drugscriminaliteit in de periode 2002-2004.

Waar de productie en consumptie in Nederland van xtc afneemt, blijven die ten aanzien van amfetamine gelijk. Vanaf 2001 neemt het aantal ontmantelde amfetaminelaboratoria toe. In 2003 zijn dat er zelfs meer dan xtc-labs. In 2002 werden in Nederland meer amfetaminelaboratoria ontmanteld dan in wel ander Europees land ook.

Bron: ANP
Externe link: http://www.nu.nl

 Quote

"De Matrix is overal. Het is rondom ons, zelfs in deze kamer. Je kunt het zien als je naar buiten kijkt of de televisie aan zet. Je voelt het als je naar het werk gaat, of naar de kerk en wanneer je de belasting betaalt. Het is de wereld die over je ogen is getrokken om je te verblinden voor de waarheid."
Morpheus in The Matrix