Nieuw sporenonderzoek in zaak-Sévèke

Vr 18 November 2005 15:50 | Webskater | 2735 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

(Novum) - De politie voert vrijdag opnieuw sporenonderzoek uit in de Van Welderenstraat in het centrum van Nijmegen. Daar werd dinsdagavond de 41-jarige Louis Sévèke met twee schoten om het leven gebracht. De politie heeft inmiddels 45 getuigen gehoord in het onderzoek naar de gewelddadige dood van de linkse activist. Een team van 25 rechercheurs werkt aan de zaak. Het nieuwe sporenonderzoek vindt plaats naar aanleiding van getuigeninformatie, meldt de politie.

Naar aanleiding van een uitzending van een oproep in het televisieprogramma Bureau Misdaad donderdagavond kwam geen enkele tip binnen. De politie heeft daarin gezegd geïnteresseerd te zijn in een man met een sporttas, die in de buurt van de plaats van de moord opvallend gedrag zou hebben vertoond. De politie kan nog niet zeggen of de man als verdachte wordt beschouwd. Getuigen verklaarden de afgelopen dagen in verschillende media dat Sévèke is gedood door een man die een vuurwapen uit een sporttas haalde.

Verder werd in het programma gevraagd naar informatie over twee inzittenden van een bordeauxrode Opel Vectra, die vlak voor de schietpartij geparkeerd stond in de Van Welderenstraat. Gezien is hoe een van de inzittenden uit de auto stapte. Vervolgens werd een knal gehoord en zag een getuige de man snel instappen, waarna de auto wegreed. Verder hebben getuigen verklaard dat na het eerste schot op Sévekè nog een andere, donkerkleurige auto langsreed. Volgende week wordt mogelijk opnieuw een getuigenoproep gedaan op televisie in het programma Opsporing Verzocht.

Bron: NOVUM