Zelfheling met Shiatsu

vrijdag 2 december 2005 19:02 | Webskater | 2041 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Wat doet u als u hoofdpijn heeft of zich ergens aan stoot? U legt uw hand op de gevoelige plek en wrijft erover ter verlichting. De Chinezen in de vorige eeuw hadden dit al ontdekt. Door te masseren zetten ze een kracht tot zelfheling in werking. Deze massagevorm kreeg later de naam Shiatsu. Dit is een behandelvorm waarbij de therapeut massage- en druktechnieken toepast met de duim, vingers en de handpalmen. Shi = vinger en atsu = druk.

Stoelmassage, ofwel drukpuntmassage, is gebaseerd op het eeuwenoude Shiatsu. Het bevordert de bloedcirculatie, verlaagt de bloeddruk, kalmeert de zenuwen, verbetert de concentratie, werkt ontspannend, versterkt het immuunsysteem, verbetert het lichaamsbewustzijn en werkt zo corrigerend op een verkeerde houding. Afvalstoffen, die aanvoelen als knopen, worden door het masseren afgevoerd. Door het Amerikaanse Touch Pro Institute is er speciaal voor de hedendaagse mens een serie drukpunten samengesteld. Hoofd, nek, schouders, armen en rug worden behandeld met zorgvuldig uitgevoerde druk of rek.

Bron: Spits

 Quote

The sharing of joy, whether physical, emotional, psychic, or intellectual, forms a bridge between the sharers which can be the basis for understanding much of what is not shared between them, and lessens the threat of their difference.
Audre Lorde