Forse toename scholieren met gedragsprobleem

vrijdag 2 december 2005 08:58 | Webskater | 2713 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
DEN HAAG - Het aantal leerlingen dat kampt met gedragsstoornissen, emotionele stoornissen of ontwikkelingsstoornissen groeit snel. In anderhalf jaar tijd nam het aantal in het speciaal onderwijs met 23 procent toe. Het aantal dat naar een gewone school gaat en daar door een budget extra begeleiding krijgt (rugzakleerlingen) nam met 60 procent toe.

De Landelijke Commissie Toezicht Indicatiestelling (LCTI) heeft dit op verzoek van minister Van der Hoeven (Onderwijs) in kaart gebracht. De LCTI pleit voor nader onderzoek naar de stijging en een verklaring voor verschillen die zich per regio voordoen.

De stijging komt voor een deel, doordat een aantal kinderen vroeger niet meegeteld werden in de onderwijscijfers. De zorg voor onderwijs van een deel van de justitiële jeugdinrichtingen werd overgedragen van het ministerie van Justitie naar het ministerie van OCW.

Bron: ANP
Externe link: http://www.nu.nl

 Quote

Wanneer je leeft vanuit je hart, heb je geen ??wereldbeeld??. Je hebt geen stelsel van overtuigingen, door middel waarvan je de feiten rangschikt. Je hebt weinig sterke meningen over wat dan ook, je bent meer een waarnemer geworden. Je staat open voor het nieuwe en weigert je vast te leggen op een idee of een principe. Je stelt je oordeel over situaties uit, want je houdt de mogelijkheid open dat er iets is wat je nog niet begrepen hebt. Oordelen hebben altijd iets definitiefs in zich; maar een hartgebaseerd kijken naar de wereld heeft geen behoefte aan definities.