Pechtold tegen blowverbod op straat

Za 3 December 2005 17:48 | Webskater | 2741 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
DEN HAAG (ANP) - Minister Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing) is tegen een blowverbod op straat en openbare gelegenheden, waar de Tweede Kamer op aandringt. Hij is blij dat minister Donner (Justitie) het voorstel ook niet ziet zitten, zo schrijft Pechtold in zijn weblog.

Minister Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing) is tegen een blowverbod op straat en openbare gelegenheden, waar de Tweede Kamer op aandringt. Hij is blij dat minister Donner (Justitie) het voorstel ook niet ziet zitten, zo schrijft Pechtold in zijn weblog. ANP PhotoDe meerderheid van de Tweede Kamer wil dat mensen geen (soft)drugs meer gebruiken in de openbare ruimte. Het verbod moet de overlast en verloedering tegengaan. Volgens Pechtold valt over smaak natuurlijk te twisten. ,,Chanel no. 5, een pijp, zweetsokken of wiet. Persoonlijk vind ik een gewone sigaret nog het smerigst'', schrijft hij.
De minister vraagt zich af of het de initiatiefnemers van het verbod, de ChristenUnie en de VVD, echt gaat om de geur of dat het toch een verkapte manier is om hangjongeren uit de openbare ruimte te weren. ,,De blower zal wat meer beschutting zoeken en zo nog meer afstand krijgen van onze maatschappij. En dat lijkt me nou net de verkeerde weg op. Ik heb het gevoel dat dit voorstel wel weer overwaait.''
Kamerlid Rouvoet van de ChristenUnie hoopt met het blowverbod tegelijk het drugsgebruik tegen te gaan. VVD'er Weekers vindt het wel prima dat mensen thuis of in een coffeeshop softdrugs gebruiken, maar niet daarbuiten.

Bron: ANP