Gemeente bereid tot uitstel ontruiming cellencomplex

Ma 5 December 2005 15:47 | Webskater | 2469 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
HOOFDDORP - De gemeente Haarlemmermeer wil het ministerie van Justitie uiterlijk een maand de tijd geven om het detentiecentrum op Schiphol-Oost te ontruimen. Dat is de opening die de gemeente biedt in het overleg maandagochtend tussen gemeente en ministerie op het provinciehuis in Haarlem. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente maandagmorgen gezegd.

"Die maand is een van de mogelijkheden die we het ministerie kunnen bieden", aldus de woordvoerster. "De termijn kan daarna niet meer worden verlengd." Er moet in die periode extra personeel aanwezig zijn om de veiligheid te waarborgen.


Op 23 april moet het terrein van het cellencomplex en de rechtbank op Schiphol schoon worden opgeleverd. "Er is nog een sloopvergunning nodig en het duurt ook nog even voordat het is gesloopt", zegt de woordvoerster. De huidige huisvesting is een tijdelijk cellencomplex voor bolletjesslikkers en uitgeprocedeerde asielzoekers. In een apart gebouw is een dependance van de Haarlemse rechtbank ondergebracht.

Commissaris van de koningin H. Borghouts is bemiddelaar in het conflict tussen de gemeente en het ministerie. Hij hoort vanaf maandagmorgen beide partijen. Op het detentiecentrum op Schiphol-Oost kwamen eind oktober door een felle brand elf illegalen om het leven en raakten vijftien mensen gewond.
Bron: ANP