Celstraf voor Amstelveense 'Ali Chemicali'

dinsdag 15 november 2005 15:52 | Webskater | 2496 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
AMSTERDAM - De rechtbank in Amsterdam heeft dinsdag de 49-jarige E.P. uit Amstelveen veroordeeld tot 200 dagen celstraf, plus vijf maanden voorwaardelijk. Ze achtte bewezen dat de ex-scheikundeleraar over een schrikbarende hoeveelheid wapens, explosieven, vuurwerk en chemicaliën beschikte. P. hoeft echter niet meer de cel in, omdat hij zijn straf inmiddels al heeft uitgezeten in voorarrest.

De veroordeling komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie (OM). \>");

Krakers

De zaak kwam in 2003 aan het licht door een groepje krakers, dat in het huis in Amstelveen op wapens en chemische stoffen stuitte en de politie alarmeerde. Bomexperts en deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) hebben vervolgens dagenlang nodig gehad om het pand te ontruimen. Ook in de woning van P.'s zus in Amsterdam lag explosief materiaal. Tientallen omwonenden moesten dagenlang hun huis uit toen de woning werd ontruimd.

Bron: ANP
Externe link: http://www.nu.nl

 Quote

Als walvissen en dolfijnen dood aanspoelen aan de kusten, zwermen sprinkhanen de oogsten verslinden, legers mieren verdwaasd rondtrekken, trekvogels niet meer weten hoe ze moeten terugkeren naar hun plek van vertrek, bijen en vlinders uitsterven door vergiftiging van bloemen en bomen, als vele soorten planten en dieren zich terugtrekken uit het leven, weet dan blanke broeder, dat de laatste dagen van de aarde zijn aangebroken.
waarschinlijk een indiaan