Verdonk doet aangifte om spandoeken

vrijdag 11 november 2005 17:35 | Webskater | 2968 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
DEN HAAG - Minister Verdonk(Vreemdelingenzaken en Integratie) heeft bij de politie aangifte gedaan wegens smaad tegen actievoerders die spandoeken met leuzen tegen haar hadden opgehangen. Dat zei ze vrijdag na afloop van de wekelijkse ministerraad. De politie had de vier doeken vorige week zaterdag verwijderd van kraakpanden in Amsterdam.

Daarop stonden leuzen als 'Rita Verdonk moordenaar' en 'Elf levend verbrand, Rita bedankt', doelend op de brand in het cellencomplex op Schiphol-Oost waarbij elf illegale vreemdelingen omkwamen.

Diverse politieke partijen in Amsterdam waren het er niet mee eens dat de spandoeken zijn verwijderd, omdat dat volgens hen indruist tegen de vrijheid van meningsuiting. "Dat is een discussie waardig", zei Verdonk.

Bron: ANP
Externe link: http://www.nu.nl

 Quote

"Er zijn twee beschouwingen voor de geschiedenis; 1) De geschiedenis ontstaat per ongeluk, of; 2) De geschiedenis is gepland. Het grote publiek denkt dat de geschiedenis per ongeluk ontstaat. Maar de hogere echelons weten dat de geschiedenis gepland is."
R.E. McMaster jr.