Verdonk doet aangifte om spandoeken

vrijdag 11 november 2005 17:35 | Webskater | 2959 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
DEN HAAG - Minister Verdonk(Vreemdelingenzaken en Integratie) heeft bij de politie aangifte gedaan wegens smaad tegen actievoerders die spandoeken met leuzen tegen haar hadden opgehangen. Dat zei ze vrijdag na afloop van de wekelijkse ministerraad. De politie had de vier doeken vorige week zaterdag verwijderd van kraakpanden in Amsterdam.

Daarop stonden leuzen als 'Rita Verdonk moordenaar' en 'Elf levend verbrand, Rita bedankt', doelend op de brand in het cellencomplex op Schiphol-Oost waarbij elf illegale vreemdelingen omkwamen.

Diverse politieke partijen in Amsterdam waren het er niet mee eens dat de spandoeken zijn verwijderd, omdat dat volgens hen indruist tegen de vrijheid van meningsuiting. "Dat is een discussie waardig", zei Verdonk.

Bron: ANP
Externe link: http://www.nu.nl

 Quote

Om radicaal vrij te zijn van angst, moet je je bewust zijn van angst en deze met rust laten, zonder enig oordeel, zonder te proberen er iets aan te doen. Juist het weten dat daar angst is en stil te zijn, brengt een fundamentele revolutie teweeg waarin angst geen enkele plaats meer heeft.
J. Krishnamurti