Bill Gates draagt leiding Microsoft over

Vr 16 Juni 2006 14:15 | Webskater | 4088 keer bekeken | 2 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

(Novum/AP) - Bill Gates heeft donderdag aangekondigd dat hij de dagelijkse leiding van het mede door hem opgerichte softwarebedrijf Microsoft geleidelijk aan overdraagt om zich te richten op het liefdadigheidswerk van de Bill & Melinda Gates Foundation.

Bill Gates


Gates' taken als hoofd softwareontwikkeling worden overgenomen door Ray Ozzie. Craig Mundie wordt hoofd onderzoek en strategie. Steve Ballmer blijft als chief executive officer de leiding houden over alle dagelijkse operaties en de bedrijfsstrategie. Ozzie en Mundie rapporteren voorlopig nog aan Gates; in de loop van de komende twee jaar wordt Ballmer hun baas.

Gates (50) richtte Microsoft in 1975 samen met zijn jeugdvriend Paul Allen op. Hij bracht Microsoft in 1986 naar de beurs en werd de rijkste man ter wereld. Tot 2000 was Gates voorzitter en CEO van de onderneming. In dat jaar richtten zijn vrouw en hij voor liefdadigheidswerk de Bill & Melinda Gates Foundation op, waarvan het vermogen nu 29,1 miljard dollar (23,1 miljard euro) bedraagt.

Bron: NOVUM/AP

Reacties

  Bill Gates....

  Vr 16 Juni 2006 00:00 | Webskater |

  Toch leuk dat het rijkste mannetje van de wereld , ook de term liefdadigheidswerk kent....  


  Het siert hem vind ik


  Fortuin en liefdadigheid .

  Zo 18 Juni 2006 00:00 | toulouse |

  Mooi van Bill  Gates, nu gaat hij zijn liefdadigheidsnetwerk beheren.


  Liefdadigheid zou bij wet verboden moeten zijn, indien er echte sociale rechtvaardigheid zou bestaan hoefde liefdadigheid niet eens.


  Hoe verstandig en bekwaam een mens ook is, zonder de hulp van medemensen en samenleving kan men geen zo kolossaal fortuin verdienen. Het is niet meer dan normaal dat de winsten terugvloeien naar de samenleving die dit mogelijk maakt. Helaas meestal blijft de meerwaarde in handen van de zgn. elite die er allerhande minder fraaie praktijken op nahoud, en alleen voor de eigen ban en achterban zorgt.


  Liefdadigheid zoals zij het zien is alleen maar een mooi woord , een doekje voor het geweten te sussen.


  De mensheid heeft meer nood aan sociale rechtvaardigheid en solidariteit.


  Toulouse