dna-pillen om af te vallen bestaat niet

donderdag 29 december 2005 21:39 | Webskater | 3802 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
dna pillen die het mogelijk maken zonder dieet in enkele maanden het ideale gewicht te bereiken, moeten nog worden uitgevonden. Het bericht dat verscheen in De Telegraaf over op DNA afgestemde voedingssupplementen klinkt geweldig, maar het is onmogelijk dat dit de wonderpil is waar de wereld op wacht. Dat meldt het Voedingscentrum in Den Haag.

De formule van de door Nederlandse en Amerikaanse wetenschappers ontwikkelde pil zou zijn gebaseerd op de genen die bij mensen de stofwisseling bepalen. De samenstelling zou per persoon verschillen. Volgens het Voedingscentrum is de wetenschap echter nog lang niet zover dat een dergelijke pil kan worden samengesteld. "Hierover is nu nog onvoldoende bekend."

Het Voedingscentrum wijst erop dat het gedrag van mensen bepalend is bij het ontstaan van overgewicht. "Om een gezond gewicht te houden of om kilo's kwijt te raken blijft het devies: niet te veel eten en voldoende bewegen."
Bron: nieuws.nl

 Quote

Ik zocht verlichting, ik bestudeerde de grote wijsheidstradities, ik sprak met goeroe's en zieners, ik mediteerde in de Himalaya; niets bracht verlichting. Doe niets. Steven Harrison