Helft Amerikanen verpatst online eigen cadeaus

dinsdag 27 december 2005 14:20 | Innercircle | 2579 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Ebay maakt zich klaar voor topdrukte. Van de Amerikanen wil ruim de helft af van de cadeaus die ze zelf hebben gekregen. Zij verkopen het alsof het een gloednieuw geschenk is.

Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het onlineveilinghuis Ebay. Het 'herschenken' lijkt daarmee de nieuwste Amerikaanse kersttraditie. Vrouwen doen het meer dan mannen (59 tegen 45 procent).

In bijna de helft van de gevallen gaat het om goedkope snuisterijen. Daarna volgen schoonheids- en aanverwante producten.

Misplaatste cadeaus
Meestal gaat het om presentjes van collega's of vrienden. Geschenken van familie worden in de regel beter gewaardeerd. Uit voorzorg sluit bijna de helft van de schenkers het aankoopbonnetje in bij het cadeau om ruilen makkelijker te maken.

Bijna 60 procent van de ondervraagde Amerikanen gaf aan met Kerstmis een ongewenst cadeau te krijgen. Deze of dubbele kerstgeschenken verschijnen ook steeds sneller op internet. Vaak worden misplaatste cadeaus al op de pakjesavond voor Kerstmis te koop aangeboden bij een onlineveilinghuis.

Bron: ANP
Externe link: http://www.zibb.nl

 Quote

Als je wilt dat de wereld liefdevol en mededogend wordt, moet je zelf liefdevol en mededogend worden. Als je de angst in de wereld wilt verminderen, moet je je eigen angst verminderen.
Gary Zukav