Sticker houd straling tegen van GSM

Wo 16 November 2005 12:27 | Innercircle | 5422 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Amsterdam - Medio november wordt een sticker geïntroduceerd die GSM gebruikers moet beschermen tegen straling. Naam is Life-maxx, een product dat de straling van de mobiele telefoon neutraliseert op de manier zoals dat ook gebeurt in een MRI-scan.

Deze maand is voor de eerste keer in de geschiedenis een schadevergoeding toegekend wegens een door GSM-straling ontstane hersentumor. Zaak speelde zich af in Californie, USA. De rechter en enkele medische wetenschappers stelden dat de hersentumor van de vrouw het gevolg was van haar werkzaamheden, waar zij regelmatig aan GSM straling werd blootgesteld.

Life8-Europe staat voor bescherming tegen straling. Te beginnen met de grootste bedreiging: de mobiele telefoon. Door een speciale sticker, Life-maxx, op het mobieltje te plakken wordt de straling die vrijkomt bij het bellen geneutraliseerd. Ook als het toestel stand-by staat overigens. Maar daarvoor waren al eerder accessoires op de markt.

Het cijfer 8 benadert het beste de draadvorm die nodig is om straling tot nul te reduceren. Een vorm die voelbaar is in de sticker. En staat afgebeeld op de begeleidende uitleg. Life-maxx gaat krap twintig euro kosten en is vanaf half november in Nederland verkrijgbaar.
Uit onderzoek blijkt overigens dat niet de mobiele telefoon maar de draadloze telefoon in huis de grootste boosdoener is. Waarbij Life-maxx werkt volgens hetzelfde principe.

Een sticker op de telefoon, het lijkt niet direct de wereld te veranderen. Maar dat is schijn. De bewustwording van straling om ons heen zal in de nabije toekomst leiden tot uitbreiding van bescherming tegen alle vormen van straling. Dat loopt van wonen in de nabijheid van hoogspanningskabels tot aan gebruik van draadloze apparatuur. Life8-Europe doet onderzoek en heeft verschillende ontwikkelingen op stapel staan. Zo is het niet ondenkbaar dat we binnen 3 jaar rondlopen met een soort neutraliserende antenne als bescherming.

Tegelijkertijd zal in huis alle draadloze apparatuur worden geneutraliseerd. En daarmee lijken we bijna onmerkbaar over te gaan in Science Fiction. Door de vooruitgang van de techniek worden het geen witte pakken met grote glazen bollen, maar zal elke nieuwe bescherming worden teruggebracht tot microformaat . Dat geeft de mogelijkheid tot verstoppen. Maar leuker is het om in leuke gadgetachtige vormgeving met de bescherming te pronken. Zo zijn de stickers in de eerste instantie een symbool dat de drager bewust omgaat met nieuwe technieken. Want beschermen tegen ongunstige effecten is één maar leven zonder mobiel is inmiddels ondenkbaar. Volgens marketingonderzoek is de markt nog steeds groeiende en zal deze pas in 2008 verzadigd zijn en omslaan in een vervangingsmarkt.

Ter illustratie: In Nederland bezitten, volgens onderzoek (Forrester Research), in 2008 vier van de vijf Nederlanders een mobiel. Op dit moment heeft al 84% van de puberjeugd een eigen mobieltje (aan aankoop wordt gemiddeld 123 euro besteed). Bij 13-jarigen ligt dat percentage op 74 %. Daarbij is GSM op zijn retour, GPRS is als platform daarentegen in opkomst. Een glorie van korte duur, want volgens marketingonderzoek zal naar 2008 toe UMTS favoriet zijn.
Bron: Blik op Nieuws