Ongezonde voeding veel schadelijker dan roken

maandag 26 december 2005 15:26 | Innercircle | 3765 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
Alweer een beetje bijgekomen van het kerstdiner? Of staat er vandaag weer een 7-gangen diner te wachten? Dan hier even een berichtje om weer even te denken aan de goede voornemens voor het komende jaar:

Het RIVM in Nederland was al tot de conclusie gekomen dat ongezond eten minstens net zo schadelijk voor ons is als roken, maar de Britten stellen dat het verschil zelfs twee tot drie maal is. Volgens een onderzoek verhoogt ongezond eten het risico op hart- en vaatziekten, kanker, gebitsproblemen en diabetes. Ze roepen dan ook op tot meer voorlichting.

Ze schatten dat 10% van de doodsoorzaken in Groot Brittannie een relatie hebben met slechte voeding. De kosten liggen twee maal zo hoog als auto-, trein- en andere ongelukken en meer dan twee maal zo hoog als bij roken. Ongezonde voeding leidt volgens de British Heart Foundation Health Promotion Research Group tot een kostenpost van 6 miljard pond per jaar.
Bron: Chivo

 Quote

"Het is niet utopisch om te werken aan een samenleving zonder belastingen; het is utopisch om te denken dat de macht om belasting te heffen niet misbruikt zal worden zodra die verleend is."
Murray Rothbard