Reis naar het licht: hoger gaan

Ma 3 Juli 2006 21:47 | Innercircle | 2341 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Investeer energie en tijd in jezelf en word je bewust van wie je bent en wat je denkt. Je kunt je gewaarzijn van jezelf doen toenemen door aandacht te geven aan je gedachten

Er zijn vele niveaus van energie in het universum, van de grovere of dichtere niveaus helemaal naar de niveaus van groot meesterschap. De grovere niveaus bestaan als zware emoties en negatieve gedachten.De hogere niveaus gaan polariteit, goed en slecht, en de stormen van de emoties te boven. Het zijn niveaus van toenemende liefde, licht en persoonlijke kracht. Er zijn lessen op ieder niveau en één van de gemakkelijkste manieren om hoger te komen, is de lessen te zien als uitdagingen en gelegenheden tot groei.

Als je hoger gaat houden de uitdagingen niet op, maar ze veranderen van karakter. Je zou niet kunnen groeien zonder uitdagingen. Van de wijze waarop je met die uitdaging omgaat, hangt het af of je hoger komt en sneller groeit, of langer in de dichte niveaus blijft hangen.

Hoe groter je afkeer van problemen, hoe meer je je verzet als dingen niet precies zo gaan als jij wilt, des te langer zullen je problemen bij je blijven. Deze dichtere niveaus van energie zijn als drijfzand en trekken je omlaag. Als je erin gevangen zit, wentelen je gedachten zich om wat je als problemen beschouwt.

Als je je naar hogere niveaus begeeft, doen je gedachten dat ook en je begint te denken over wat je ziel kan bewerkstelligen, hoe je ziel je persoonlijkheid kan ontwikkelen en hoe je je spirituele pad kunt volgen. Ieder van jullie is op zijn of haar eigen wijze bezig zichzelf te leren kennen.

Om energie te kunnen waarnemen, dien je jezelf te kennen; investeer energie en tijd in jezelf en word je bewust van wie je bent en wat je denkt. Je kunt je gewaarzijn van jezelf doen toenemen door aandacht te geven aan je gedachten. Schrijf ze op en verdeel ze in categorieën. Kijk in iedere categorie, zoals gedachten over een intieme relatie, hoe hoog het niveau van je denken is.

Gedachten die negatief of zelfdestructief zijn, bevinden zich aan de dichte of lagere kant; gedachten die positief, optimistisch of helend zijn, bevinden zich aan de fijnere, hogere kant. Een weg van dichtere niveaus van energie naar hogere energie is via wil en intentie.

Je kunt hoger gaan door te affirmeren dat je de intentie hebt om hoger te gaan. Met de problemen vechten of met vragen worstelen, houdt je eronder. Soms vindt de geest het heerlijk betrokken te worden in discussies, weerstand bieden en vechten en dat houdt je in de lagere energieën.

Affirmeer in jezelf dat je de wil en de intentie hebt hoger te gaan als je op een vraag stuit die je niet kunt oplossen. Je verbeelding heeft het vermogen je hoger te laten gaan door een visie te creëren van wat je wilt zijn.

Fragment uit: Kracht door bewustwording
Auteur: Sanaya Roman

Uitgever: Ankh-Hermes.nl

 

Bron: Aquariusage