Terug naar Niets

Zo 7 Januari 2007 10:25 | Innercircle | 2441 keer bekeken | 2 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Over het Niets (de bron, de hemel, het paradijs, het Eén, geef het een naam) wordt veel geschreven en gesproken. Heel veel mensen grijpen de "alles is illusie" theorie aan om er wat geld aan te verdienen. Wat deze mensen overeen hebben is dat ze zeggen dat wij niet de mens zijn die we denken te zijn en dat alles illusie is. Wat ze ook ook overeen hebben is dat ze er allemaal een ander verhaal omheen vertellen. Het is maar net waar ze vandaan komen. Zijn ze Christelijk, zijn ze Gnostisch, zijn ze dit of zijn ze dat, dan is het verhaal dat ze vertellen gekleurd naar het geloofsysteem dat zij hebben.

Iemand die zegt dat hij weet hoe het zit en dat wat hij vertelt "het verhaal" is, en dat je moet doen wat hij doet om verlicht te raken, is iemand die niet volledig weet hoe het zit. Ik ga ook niet beweren dat ik weet hoe het zit, want niemand hier op aarde die zich verplaatst als een stoffelijk en fysiek wezen kan weten hoe het zit. Op het moment dat iemand weet hoe het zit zal hij opgaan in rook, of nee, zelfs geen rook… hij zal opgaan in Niets. Zo iemand zou voor onze ogen in Niets verdwijnen. Poef, weg. Aangezien de mensen die zeggen te weten hoe het zit gewoon voor onze ogen op toneeltjes staan, weten ze dus niet volledig hoe het zit.

Dus hoe zit het dan? Ik ga proberen te vertellen hoe het zit, maar ook ik heb niet het volledige verhaal voorhanden (aangezien ik gewoon nog op aarde ben). De basis van het verhaal is simpel, en dat zeggen onze profeten op de toneeltjes ook allemaal: wij zijn niet de mens die wij denken te zijn en alles is illusie.

Een belangrijk woord is "vibratie". Alles vibreert en hoe sneller iets vibreert, hoe minder sollide het wordt. Bevroren water (met vertraagde vibratie door de kou) is ijs en hard, evenzogoed, als je water verwarmt (en daardoor de vibratie verhoogt) wordt het damp en op een gegeven moment lijkt het weg te zijn. Maar dat water is er nog steeds, want niets verdwijnt ooit. Als je de kamer waarin je dit hebt gedaan koud maakt, zal de verdwenen damp weer als condens (water) tevoorschijn komen. Zo is dit met alles, water is slechts een mooi voorbeeld omdat we dit kunnen checken.

Lees verder op de "Snips" Files
Bron: Snips

Reacties

  Terug naar de bron

  Zo 7 Januari 2007 17:18 | louise |

  Hoi Innercircle,


  Mensen zijn altijd bang geweest voor het ''''niets'''', het ledig. Het is ook moeilijk voor ons beperkt bewustzijn om je voor te stellen dat leegte geen leegte is maar juist vorm.


  Vooral het paradox van leegte en vorm vind ik zo enorm boeiend.


  De eerste eigenschap van alle dingen is inderdaad dat ze leeg zijn en tegelijk ook volledig (vol en ledig dus). De tweede dat ze tijdelijk zijn. Het enige wat bestaat is verandering. Er bestaat niet zoiets als materie: alle verschijnselen worden niet geboren, noch vernietigd. Alles is energie en transformatie.


  Terug naar niets betekend:


  Terug naar de bron waar alles begon en weer terug..........  vol niets ......

  Zo 7 Januari 2007 17:39 | toulouse |

  Mooie vergelijking van ijsje naar waterdamp...  en inderdaad alles is steeds in beweging , wat niet meewilt wordt gewoon meegesleurd in de stroom des levens.