Helderheid

Za 25 Maart 2006 11:22 | Innercircle | 2448 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Het is heel eenvoudig. Zeer fundamenteel. Alles versnelt zich. Letterlijk, kijk nu niet op je horloge als ik dit zeg, maar momenteel versnelt de tijd. De mechanische instrumenten die jullie dragen, jullie horloges, jullie klokken, zijn geprogrammeerd voor een bepaalde volgorde en ze weten niet hoe ze uit die tijdsvolgorde kunnen komen. Zij zijn heel lineair. Tijd zelf weet dat echter niet. Hij weet niet dat hij een bepaalde volgorde moet hebben. Dus de tijd zelf vertraagt of versnelt afhankelijk van het bewustzijn van de bewoners of, in dit geval, van de mensheid.

In de tijd van de grote Yeshua, verliep de tijd heel, heel anders dan nu. Jullie wetenschappers konden dit onmogelijk zien omdat zij het ijkpunt gebruiken van de nu-tijd om te proberen een oude tijd te begrijpen. Zij zeggen dat het universum 3 miljard of 30 miljard of hoeveel dan ook jaar oud is. Dat is ver bezijden de waarheid, omdat tijd verschuift en verandert. Hij versnelt en vertraagt. Hij buigt zelfs. Hij stroomt zelfs in een groot aantal verschillende richtingen. Dus is het heel moeilijk te zeggen dat het Universum een bepaalde datum heeft, of dat dingen 1.000 jaar geleden dezelfde tijdsgrondslag hebben als vandaag.

Tijd is versneld. Dingen gaan sneller omdat bewustzijn nu sneller gaat. Je kunt het nagaan. Het is overal om je heen. Kijk naar je technologie, hoe vlug, vlug het verandert. Kijk naar de snelheid waarmee dingen worden uitgevonden. Kijk naar de snelheid waarmee zelfs de antwoorden in het massabewustzijn komen. Kijk naar de snelheid waarmee alles momenteel groeit. Het is ongekend. Jullie leven in een spiritueel historische tijd. Tijd, zowel als tijdselement als de gebeurtenissen die plaats vinden.

Er zijn entiteiten die schreeuwen om nu direct terug te keren. Entiteiten die een plek willen hebben. Entiteiten die gedurende honderden of zelfs duizenden jaren niet geïncarneerd zijn. Je zou kunnen zeggen dat de doden opstaan. Zij willen terugkomen. Daarom is er een grote instroom – van kinderen, van mensen de hele wereld over – die met ongekende vaart aangroeit. Dan zijn er nog degenen die nooit eerder op Aarde geweest zijn – nooit een fysiek lichaam hebben gehad – zij willen binnenkomen. Dit zijn degenen die Tobias de Kristalkinderen noemt. Zij zijn opgewonden om in deze overgangstijd, een tijd van grote verandering, binnen te komen.

Tobias heeft over die datum van 18 september, 2007 gesproken. Het is niet zo heel ver weg, Shaumbra. Helemaal niet erg ver weg – de kwantumsprong – de tijd en het Nu moment waar we een kwantumsprong in bewustzijn nemen. Alles versnelt met zo’n vaart dat het zijn oude weg niet langer kan vervolgen. Het moet een nieuwe weg zoeken.

Nu, in dezelfde symboliek, terwijl jullie een ongekende snelheid en een vlug tempo hier op Aarde hebben, wordt jullie Aarde van brandstof voorzien of van energie voorzien of gevoed door heel oude brandstof – fossiele brandstof. Het is verbazingwekkend dat er geen andere brandstofbronnen aangesproken zijn. Wat moet er gebeuren – een ramp, een catastrofe – zodat het bewustzijn in gang gezet wordt om op zoek te gaan naar nieuwe methodes. Hoe lang kan de wereld nu opereren, met de snelheid en de vaart die ze heeft bij het gebruik van oude energiebronnen, om zichzelf van drijfkracht te voorzien? Niet erg lang.

Je leest soms dat er voor 50 jaar olievoorraad is. Waarschijnlijk niet. Niet tenzij iedereen drastisch zijn verbruik vermindert. 25 jaar… dat is waarschijnlijk teveel gezegd, Shaumbra. Misschien 15 tot 20 jaar voordat de olievoorraad op zo’n punt is dat het niets meer uitmaakt. De voorraden zijn zo laag dat olie het meest waardevolle element op Aarde zal worden, tenzij…, tenzij een andere brandstofvoorraad wordt ontdekt – tenzij bewustzijn zichzelf toestaat te evolueren. Er is overal energie, en dan praten we zelfs niet slechts over de wind, en de zon, en de oceaan… zelfs niet alleen over waterstof. Er is overal energie.

Het lijkt op het leven in het midden van een weelderige tuin, gevuld met elk voorstelbaar soort voedsel, maar het enige voedsel waar jullie je ooit op gericht hebben of de mensheid in dit geval… laten we het graan noemen. Jullie weten alleen hoe je graan moet laten groeien. Jullie weten alleen hoe je graan moet eten. Jullie weten alleen hoe je graan moet verteren… maar graan vermindert. Steeds meer mensen komen binnen om graan te eten en het lijkt net of men nooit genoeg kan laten groeien. Zelfs hoewel jullie leven in dit prachtige mekka, deze tuin, vol met elke andere voorstelbare voedselbron – fruit, groenten – alles wat je je maar wensen kunt, maar bewustzijn ziet het niet. Ze zien alleen graan. Zij zien niet dat zij leven in deze tuin van overvloed.

Zo is jullie brandstofsituatie op Aarde. Jullie zien alleen olie. Uit het oogpunt van brandstofvoorziening voor de mensheid is olie op Aarde niet veel meer dan 100 jaar oud. De Aarde groeit. Kijk eens naar de veranderingen in de laatste 100 jaar. Kijk naar de veranderingen die plaats vinden in landen als India en China, waar het brandstofverbruik steeds meer gaat toenemen. Waar moet dit vandaan komen?

Tobias zei onlangs in een kleine groepschannelling, wees niet verbaasd als de olie volgend jaar naar $120, $130, $140 per vat gaat. Wees niet verbaasd, Shaumbra. De wereld gaat verder met proberen zichzelf te voeden met oude energie. Wat een ongelooflijke metafoor. Het is echt heel eenvoudig.

Vanuit jullie eigen standpunt, Shaumbra. Jullie hoeven niet in dat drama verzeild te raken. Jullie hoeven op geen enkele manier paranoïde te worden. Jullie zullen ontdekken dat je genoeg brandstof in je leven zult hebben. Maakt niet uit wat het is – of het van olie of van gas komt. In jullie persoonlijk leven op Aarde zullen jullie meer dan genoeg brandstof hebben voor wat je nodig hebt. Raak dus niet in paniek of in een crisis, maar begrijp wat er op Aarde gebeurt. Begrijp dat deze veranderingen plaats vinden, en dat het uiteindelijk allen ten goede komt.

In deze eeuw van energiecrisis waarin jullie leven – en het is een crisis. Ze wordt alleen niet zo vaak naar de oppervlakte gebracht als misschien wel zou moeten. In deze eeuw van energiecrisis, heeft deze de neiging om oude kwesties naar boven te brengen die op zoek zijn naar een oplossing. Ze heeft bijvoorbeeld de neiging om oorlogen op te roepen. Ze brengt heel oude kwesties tussen stammen en spirituele families naar boven. Het maakt allemaal deel uit van het proces, maar wees je er heel bewust van. Wees bewust van wat er gaande is. Ze zal veroorzaken dat geld in allerlei verschillende delen van de wereld verschuift. Bepaalde landen hebben de geldvoorraad gedomineerd. Dat gaat veranderen. Ze (de oliecrisis) zal dat veranderen. Ze zal het machtscentrum in de wereld verschuiven. En dat is allemaal heel juist.

Ze zal het bewustzijn verschuiven, letterlijk. Kijk hier dus eigenlijk naar als een weergaloos maar op de duur zeer positief gebeuren. Wat we uiteindelijk zien gebeuren is hoe degenen die uit een hoger bewustzijn putten daardoor in staat zullen zijn uit nieuwe brandstofbronnen te putten. Ze zullen klein beginnen, maar dan zal het zich spreiden. Het zal zich overal verspreiden. Wees dus momenteel in jullie tijd zeer energiebewust. Energie niet slechts als brandstof, maar met het oog op welke energie er dan ook binnenkomt.

Nu in je eigen persoonlijke leven, in deze tijd waarin je leeft, probeer het eenvoudig te houden. Het is zo makkelijk, vooral met alles wat je doormaakt in je leven, het is zo makkelijk om verstrikt te raken in de complexiteiten. Houd het zo eenvoudig mogelijk. Dit is één van Tobias’ terugkerende thema’s. Houd het simpel, Shaumbra. Houd het bij de basis. Dat zal je ook helder houden. Kijk ernaar- maak een inventarisatie op van alles in je leven. Niet alleen de fysieke dingen. Maak een inventarisatie op van familie en vrienden. Maak een inventarisatie op van alles wat er om je heen gaande is.

Maak een grondige inventarisatie op van je geloofssystemen. We hebben uitgebreid gepraat over geloofssystemen. Geloofssystemen scheppen de realiteit. Onderzoek ze en bekijk ze allemaal – al je opvattingen- net zoals je door je klerenkast zou gaan om het van kleding te ontdoen. Je weet hoe het soms een gewoonte wordt dat kasten erg rommelig worden. Ze worden opgevuld met teveel dingen, dingen die niet langer van waarde zijn maar nog steeds ruimte innemen. Duik in je kast, je kast met opvattingen, en bekijk alles één voor één zonder oordeel. Heb je het nog nodig? Past het je nog steeds? Is het uit de mode? Kun je het laten gaan?

Soms raken geloofssystemen, zoals dingen in je kast, zo onder gegraven en verborgen dat je ze zelfs niet meer kan zien. Soms moet je erin duiken en een complete schoonmaak van die kast houden. Haal alles eruit. Laat het wat luchten. Stop alleen datgene terug wat je werkelijk in je leven wilt. Er is niets mis met geloofssystemen. Ze zijn één van de eigen energieën van de kern of een manier om de realiteit structuur te geven. Je hebt geloofssystemen nodig, maar wat er nu gebeurde is dat je ze bovenop andere overlays legde. Enkele daarvan zijn aan het wedijveren of in conflict. Dat zal je energie direct laten afvloeien. Dat zal energie van je weghalen.

De meeste geloofssystemen die je nu hebt – ik zou zeggen 60-70% daarvan’– heb je niet meer nodig. Ze dienen je niet. Je houdt eraan vast omdat je denkt dat je daar op een bepaald moment weer naar toe terug zou kunnen gaan. Je houdt vast aan sommige geloofssystemen omdat je denkt dat je wordt verondersteld om dat te doen. Je houdt eraan vast omdat je niet beter weet. Niemand heeft je ooit verteld dat je van een geloofssysteem af kan komen.

Geloofssystemen zijn er veelvuldig en gevarieerd. Je gelooft dat overvloed op een bepaalde manier je leven binnenstroomt. Het dient je niet meer. Je gelooft dat bepaalde dingen op een bepaalde manier zouden moeten worden gedaan. Waarom? Alleen omdat ze eerder op die manier werden gedaan betekent niet dat ze nu ook op die manier moeten worden gedaan. Er zijn geloofssystemen die van het massabewustzijn komen en die je op de één of andere manier gewoon in je leven hebt toegelaten. Je hebt ze toegelaten hun weg te vinden naar je kast. Maar ze horen daar niet meer.

Geloofssystemen- ze kunnen erg halsstarrig zijn. Ze kunnen zich verbergen. Ze kunnen doen alsof ze nog steeds van waarde voor je zijn, maar juist nu Shaumbra, als je bereid bent om alles in je leven te doen om je helderheid te verbeteren, ga dan in op je geloofssystemen. Elk van hen afzonderlijk. Evalueer alles. Het gevoel dat je hebt over voedsel. Het gevoel dat je hebt over het leven, religie, God. God is de grootste geloofssysteem-overlay op een hoog niveau die er ooit zou kunnen zijn. Opvattingen over wat God is en niet is. Kijk naar wat het doet in je wereld vandaag de dag. Landen en religies vechten, moorden, dat alles in de naam van God. Waarom is er niemand ingegaan op het geloofssysteem van God en zegt dan: “Waar komt dit vandaan?” Zelfs áls het was geschreven in een heilig boek- “Waarom is het er? Hebben we het nog wel nodig? Hebben we ‘die’ God nog nodig?”

Sommigen van jullie geloven nog steeds dat je een God móet hebben. Interessant. We begeven ons hier op glad ijs. Jullie geloven dat je een God móet hebben. Er moet een zeker Almachtig Wezen zijn. Is dat zo? Moet er die ene liefde zijn, die enkelvoudige verbindende kracht? Dat is aan jou om te beantwoorden, niet aan mij. Maar bekijk dit even. Dient het je?

Sommigen van jullie -en we spreken tot alle Shaumbra en zeker tot de gehele mensheid- sommigen van jullie hebben die ouderlijke figuur nodig, de God figuur. Een figuur waar je op een bepaald punt naar terugkeert. Sommigen van jullie hebben het nodig om te geloven dat, wanneer je hier de Aarde verlaat, je terugkeert naar deze eeuwige toestand van perfectie en geluk. Dient dat jou? Het heeft niets te maken met de waarheid, weet je. Het heeft niets te maken met de waarheid. Je zult gaan ontdekken, als je dat al niet hebt gedaan, dat er geen waarheid is. Er zijn hogere niveau’s van bewustzijn, en de waarheid- de waarheid is constant aan het veranderen. Er is niet één waarheid.

Kijk naar wat jouw waarheden zijn. Kijk naar hetgeen waaraan jij je vasthoudt en wat je gelooft. Ruim die kast uit terwijl je al die tijd naar eenvoud kijkt. Je leeft in zeer moeilijke en uitdagende tijden. Spannend, natuurlijk, maar erg moeilijk en uitdagend. Het is het beste om de dingen zo eenvoudig mogelijk te houden. Nu betekent dat niet, dat je er niet van mag genieten om verschillende dingen te doen. We weten dat sommigen van jullie ‘meervoudige uitvoerders’ zijn. Sommigen van jullie houden ervan druk bezig te zijn. Daar is niets mis mee. Je brengt gewoon je creatief gevoel binnenin je tot uitdrukking. Maar je kan het ook eenvoudig houden.

Iets anders. Ik ga er nu opnieuw op in -tijdens onze recente workshop in Eleuthera- maak keuzes, zie je. Je denkt dat je dat doet, maar ik ga je een leugenaar noemen. Je denkt dat je keuzes maakt. Dat doe je helemaal niet. Mensen maken geen keuzes. Ze reageren gewoon. Het cruciale van onze bijeenkomst op de Bahamas, in Eleuthera, de plek die vrijheid betekent, was om te zeggen, “Hoe zit het nu met een keuze in je leven”. Je zegt: “Nee, maar ik weet wat- ik maak keuzes- ik wil dit en ik wil dat. Dat zijn geen keuzes. Dat zijn wensen. Dat zijn verlangens. Die zijn ontwijkend.

Mensen zijn gewend om geen keuzes te maken. Denk erover na en voel het. Zij reageren en ze hebben een heel pakket aan emoties in hun reactie. Ze denken dat ze weten wat ze willen maar ze zijn bang om een keuze te maken. Het Eleuthera Synchrotiseren Systeem gaat over keuzes- eenvoudige keuzes. [Synchrotiseren is een term die Saint Germain voorstelde; bedoeld wordt synchroniseren en hypnotiseren] We moesten vele discussies voeren over realiteit en opvattingen en over de leugens die jij jezelf elke dag vertelt, om op dit punt te komen waarop je in staat bent om keuzes te bespreken. Het zijn dan ook niet de typische keuzes waar je over nadenkt. We moesten naar binnen gaan en je tuin bekijken- je realiteitslandschap. Je realiteitslandschap- de realiteit waar jij verkoos in te leven- is vol met dingen waarvan je niet eens weet dat ze er zijn. Inprentingen, suggesties, overlays die levens oud zijn. Geloftes, eden- ze hoeven daar niet meer te zijn. Je hebt ze daar om een bepaalde reden geplant, voor een bepaald doel en vervolgens hield je ze in je realiteitslandschap. Je hebt ze niet meer nodig. Begin ze maar te wieden, ze op te ruimen.

De meeste mensen laten hun realiteitslandschap gewoon overal om ze heen opgroeien. Het kwam nooit in ze op dat ze een keuze hebben in hoe ze willen dat hun realiteitslandschap eruit ziet. Ze laten het gewoon gebeuren en ze vloeken wanneer het overwoekerd raakt. Ze vloeken als er een onbalans is in het ecosysteem in hun realiteitslandschap. Ze denken dat het hun bestemming is; dat het hun lot is. Hoe zeggen jullie dat -“zo is het nu eenmaal”. Je hebt dat geaccepteerd als een zeer beschadigende overlay – “Zo is het nu eenmaal. Het zal mijn bestemming wel zijn.” Iemand vertelde je, ergens onderweg, dat dít hetgeen is wat God voor je wilt. God heeft geen behoeftes voor je. Waarom geloven dat er aan wat dan ook behoefte is? Waarom geloven dat er wat voor bestemming dan ook is? Je kunt kiezen.

Misschien werden mensen op een gegeven moment lui. Ze stopten met kiezen of misschien is het teveel werk. Laat dingen maar gewoon gebeuren. Reageer erop als dingen kunnen komen. Maar Shaumbra, jullie zijn een beetje anders. Daarom zijn jullie hier. Daarom zijn jullie al lange tijd onderdeel van deze zeer evolutionaire leidende groep. Het is tijd om keuzes te maken in je leven. Bewuste keuzes. Het kan beginnen met een ja of een nee. Niet “We zullen wel zien wat er gebeurt”. Niet “misschien”of “wellicht”, maar een ‘ja’of een ‘nee’. Zo’n eenvoudige, geweldige techniek. We gaan er bij synchrotisering uitvoerig op in - iets wat je voor jezelf kunt doen. Je zult ontdekken dat je deze materie intuïtief kent- het is jóuw materie- omdat de Shaumbra die ik bijeen heb geroepen om naar de Bahamas te komen, jouw vertegenwoordigers waren. Ze hadden wat unieke kenmerken, unieke karakteristieken, maar ze waren jouw vertegenwoordigers.

Dus zul je ontdekken dat deze synchrotisering -deze methode van kiezen en de synchronisatie terug laten keren in je leven. Het is erg intuïtief. Je zult voelen dat je het al kent. We gaan wel zeer opzettelijk en specifiek enkele stappen doorlopen, zodat je weer in het spoor terug kan komen. En ook, zodat je met anderen kan beginnen te werken. Dit is niet - tussen twee haakjes, de anderen met wie je hiermee gaat samenwerken, dat zijn geen Shaumbra. Ze behoren niet tot de Shaumbra, maar dat zijn mensen die verder naar voren treden in hun bewustzijn. Ze zijn niet tevreden met de oude manieren of hun oude zelf. Ze willen iets andere antwoorden. Dus hebben we dit programma laten zien aan Shaumbra om dit te onderwijzen en daarvoor te laten betalen. Ik ga er nu meteen op aandringen. Cauldre heeft het niet eerder genoemd, maar als je het gaat onderwijzen, dan zul je het in rekening moeten brengen. Anders werkt de energie niet. Geloof me.

Je onderwijst deze synchronisatie. Het gaat over keuzes. Zo eenvoudig is dat. Het gaat over het maken van keuzes. We hebben daarin een zeer specifiek systeem beschreven, zodat anderen die niet het voordeel hebben gehad van jouw –hoe zeg je dat- verlichting of bewustzijn, zodat zij het kunnen bevatten. Jij zou het mogelijk makkelijk kunnen bevatten, maar zij zullen het er moeilijker mee hebben. Ze zijn niet op dezelfde plaats waar jij bent. Het gaat over keuzes. Maar begin er eerst mee om ze in jouw leven toe te passen.

Houd het eenvoudig. Maak de keuzes in je leven. Begrijp dat de dingen -momenteel op Aarde- gek zijn, maar begrijp waarom. Begrijp de noodzaak hiervan. Weet dat de dingen niet –hoe zeg je dat- naar de hel gaan of ineenstorten. De dingen zullen niet in de één of andere afgrond vallen. Juist nu zijn de energieën te dynamisch en zijn er teveel op Aarde die een hoog bewustzijn hebben -in elk geval Shaumbra en er zijn ook andere groepen en families- zodat je deze totale vernietiging en totale chaos juist nu op Aarde niet eens zou kunnen meemaken al zou je willen. Dit zijn slechts een paar richtlijnen in je persoonlijke leven.

Laten we het nu over energie hebben. Laten we het hebben over wat er werkelijk met je gebeurt, juist nu in je leven. Laten we verdergaan met wat discussies, die Tobias met je heeft gehad. Laten we het daarna hebben over de kristallijnen sferen en hoe je ze in je leven brengt, hoe je ze integreert in wat je aan het doen bent.

Wat er plaatsvindt, gezien vanuit een overzicht, en dan hebben we het over een zeer groots overzicht. Ooit en ergens waren jullie éénheid. En dat is een moeilijk concept om in woorden proberen uit te drukken, maar alles was éénheid. Tobias spreekt hierover als thuis of het koninkrijk. Toen opende de Eenheid Zichzelf om zeer vele delen en stukken te scheppen en elk deel en stuk een individuele identiteit te geven- elk deel en elk stuk een soevereine identiteit te geven. Dat is wat jij hebt. Sommigen van jullie noemen het een ziel. Sommigen van jullie noemen het de innerlijke geest of God, maar dat is wat het is- jouw innerlijke identiteit.

Toen, na een lange tijd en vele ervaringen, kwam je ten slotte naar deze plaats genaamd Aarde en zoals Tobias vorige maand in de Shoud vertelde kwam je hier en ergens onderweg sloot jij je bewustzijn naar je eigen kristallijnen sferen, af. Je sloot je bewustzijnsverbinding met deze plaats die voorbij je verstand gaat -de kristallijnen sferen, af. En hij vroeg je om wat huiswerk te doen, iets waarvan ik zeker ben dat je erover hebt nagedacht. Maar hij zei: “Waarom zonderde jij jezelf af van het Kristallijnen?”, “Wanneer zonderde jij jezelf af van het Kristallijnen en hoe kom je daar weer terug?”

Op dit punt in ons gezamenlijk werk, worden de kristallijnen sferen erg belangrijk- erg belangrijk omdat, zoals eerder is besproken, zij voorbij de Nabije Sferen gaan. De Nabije Sferen zijn geassocieerd met de aardgebonden energieën. De Nabije Sferen bevatten slechts een restant van de energie en de antwoorden. Juist nu expandeer je voorbij het Nabije en naar het Kristallijnen. Het probleem is dat het Kristallijnen niet een plaats van het verstand is. Maar het is tijd om die kristallijnen energie weer opnieuw binnen te brengen. Dus waar werd het afgesloten? Waar werd het afgezonderd en waarom?

Ik ga jullie vragen om dat gewoon even te voelen.

[pauze]

Zoals we zeiden, op een bepaald punt was alles één, daarna werd het vele. Dáár werden, wat jullie zouden noemen, de engelen geschapen. Het werd vele. Die velen zijn altijd verbonden en onderling verbonden geweest met iets wat Tobias het veld noemt. Het veld is de bron van energie. Het veld is hetgeen wat jou verbonden heeft en jou verbonden hield met jezelf, je geest en al het andere. Je hoort deze discussies aan, dat alles helemaal één is. In zekere zin is dat waar. Het is allemaal onderling verbonden door het veld. Het veld bestaat niet op een bepaalde punt in de tijd of ruimte. Het is er gewoon. Het is de energetische elektrische centrale geweest voor alles wat er gebeurt. Alles is onderdeel geweest van dit grootse veld.

Alles is ook onderling verbonden geweest door middel van de kristallijnen sferen. De kristallijnen sferen – nogmaals, we willen deze dimensies niet de 5e, 6e, 7e of 8e gaan noemen want het heeft niets te maken met hiërarchie. De kristallijnen sferen behoren niet tot de aardgebonden energie. Ze zijn misschien de puurste vorm.., het is moeilijk om in woorden te beschrijven…de puurste vorm van energie zonder te gaan naar een andere sfeer van, het overtreft hier verre elke beschrijving- maar misschien de puurste vorm van energie waar je, juist nu in deze tijd, ooit mogelijkerwijs op aan zou kunnen sluiten. De kristallijnen sferen is de plaats, waar creatieve ideeën ontstaan. Jullie zijn daar allemaal heengegaan en daar geweest dus energetisch gezien zijn de kristallijnen sferen erg bekend, maar toch worstelt het verstand ermee om te proberen het te begrijpen. Het verstand wil het definiëren maar dat werkt daar gewoonweg niet.

Kristallijnen sferen zijn gevuld met activiteit, gevuld met deze schepping en het laten ontstaan. Het is een geweldige plaats om naar toe te gaan als je ideeën hebt die je wilt ontwikkelen, als je oplossingen nodig hebt, als je gewoonweg de behoefte hebt om opnieuw te worden bezield. Het Shaumbra Service Centrum, waar Tobias over praat, is een soort van kristallijnen energie op zichzelf. Maar de vraag werd gesteld, “Maar waarom is het hier dan niet?” Waar heb jij jezelf afgesloten en waarom? Een onderdeel van de discussie van vandaag is om die vragen te beantwoorden.

In zekere zin zal het Geheel zichzelf scheppen in delen en uiteindelijk zal elk deel van het geheel, terwijl het zijn eigen soevereine aard heeft, zich helemaal willen loskoppelen van het Geheel. Dus als je de algehele toegang en herinnering tot de kristallijnen sferen had, dan zou je nog steeds met het Geheel verbonden zijn, zie je, of verbonden met de Eenheid. Het lijkt veel op hoe het juist nu is, je bent nog steeds verbonden met het veld, of je voedt je hieraan, wat jou weer verbonden houdt met een bepaald soort éénheid of met een massabewustzijn. Dus sloot jij jezelf op een bepaald punt af van de kristallijnen sferen zodat je jouw eigen soevereine aard kon ontwikkelen.

We gaan hier in een langzaam tempo, want er zijn veel details, er is veel energie.

Het doel - jullie doel, mijn doel - waarom we in de eerste plaats ooit zijn weggegaan was om onszelf buiten de Ene te herontdekken, om ons letterlijk van de Ene af te scheiden met de bedoeling om de Ene te herscheppen. Nu wordt het een beetje – hoe moet ik het zeggen – sciencefiction, we moeten ons verstand wat ombuigen - maar vandaag kunnen we in deze energieën meegaan. Het Geheel deelt zichzelf in stukken op. En ieder deel moet soeverein worden zodat het Geheel zich zelf opnieuw kan uitvinden. En toch, terwijl het Geheel Zichzelf opnieuw heeft uitgevonden - we zullen dat de Ene noemen - wanneer de Ene Zichzelf opnieuw uitvindt zijn de delen die vertrokken nog steeds onafhankelijk. Het is een wonderbaarlijk stukje spirituele fysica. Het is - zullen we maar zeggen - de manier waarop God werkt.

Dit soevereine potentieel is jullie gegeven. God in eigen kracht, maar hoe kun je leren hoe je een God in eigen kracht moet zijn als je continu verbonden bent met al deze oude systemen, zie je. Hoe kun je God in eigen kracht zijn als je je nog voedt uit het Veld? Hoe kun je een God in eigen kracht zijn als je nog steeds terugrent naar de kristallijnen sferen die deel zijn van een engelen massabewustzijn, zie je. Dus jullie sneden je bewust af van de kristallijnen sferen.

Jullie kunnen nog steeds uit die energie tappen. Er zijn nog flarden van herinnering. Maar over het algemeen hebben jullie jezelf ervan losgemaakt. Sommige van jullie hebben de laatste twee maanden dat we hierover spraken, geprobeerd om daar weer naar terug te gaan - “Ja, ik ga naar de kristallijnen sferen.” Het werkt niet zoals je dacht, wel? Moeilijk om daar te komen, vooral omdat het ’t verstand niet accepteert, maar specifiek omdat jullie jezelf een mandaat of overlay gaven dat jullie daar niet meer naar terug zouden gaan. Je kon niet terug.

En nu komen jullie bij een andere grote – een heel, heel grote. Jullie gaan je losmaken van het Veld. In zekere zin zou dat net zoiets zijn als dat je je hele leven in de stad had gewoond en gewoon de realiteit van de openbare voorzieningen accepteerde. Ze voorzagen je appartement van elektriciteit en het gas dat het verwarmt. De hele infrastructuur was aanwezig. Je accepteerde eenvoudigweg dat het er was, en op een dag pakte je je koffers, ging het platteland op, kilometers verwijderd van iedereen, en je leefde zonder wat ze het raster noemen. Je werd onafhankelijk.

Ik wil dat jullie hier de overeenkomst begrijpen tussen wat er in jullie persoonlijke leven gebeurt en in de wereld om jullie heen. De verschuivingen en verandering in maatschappij en bewustzijn.

Maar terug naar de discussie, jullie sneden jezelf af van de kristallijnen sferen zodat jullie die van jezelf zouden kunnen ontdekken. Niet een die verbonden is met de kristallijnen sferen en de buitenste sterrenstelsels of wat jullie ook maar willen zeggen dat ze zijn. Niet een die verbonden is met het kristallijnen sterrenstelsel waar de hoge engelen werken. Jullie eigen. Jullie eigen energiecentrale, daar binnen in jullie, zie je.

Daarom sneden jullie het af. Jullie sneden het geleidelijk aan los. Dat was niet in één keer gedaan. Toen jullie voor het eerst naar deze Aarde kwamen als een engel en fysieke vorm aannamen, toen hadden jullie nog een verbinding met het kristallijnen. Dat hadden we allemaal. Vooral gedurende de dagen en tijden van Lemuria. We konden heen en weer reizen. We konden oversteken naar de kristallijnen sferen en er weer uit. Maar toen begon het te verdwijnen, het begon te vertrekken. En vooral gedurende dit tijdperk dat we het Christos tijdperk van de mensheid zouden willen noemen. De laatste duizend jaar hebben jullie je er werkelijk van los gesneden.

Dus jullie sneden je af. Jullie sneden je los zodat je naar binnen zou moeten gaan en daar beginnen te zoeken. Jullie zouden jezelf moeten verkennen. Zo ook, in dezelfde lijn, hebben jullie je in dit leven energetisch afgesneden van de dingen waarvan je wist dat ze je niet meer dienden. Je sneed je af van familie omdat dat tot op zekere hoogte moeilijk is geweest. Jullie hebben je losgemaakt van banen en zaken en geliefden. Niet omdat jullie iets verkeerds deden, niet omdat jullie het niet verdienden of omdat jullie abnormaal waren. Jullie sneden deze dingen af zodat, werkend met jullie in de ziel gebaseerde energie, jullie ononderbroken naar binnen en naar binnen en naar binnen moeten gaan – de ontdekking van Zelf. De kristallijnen energieën zijn in jullie. Ze zijn van jullie. Ze zijn daar. Jullie brachten ze daar. Twee duizend jaar geleden zeiden jullie: “Ik ga ze mee naar de Aarde nemen. En als de juiste tijd daar is, breng ik ze naar buiten. Ik ga me losmaken van de totale kristallijnen sferen zodat ik die van mijzelf kan ontdekken.” Dat is wat soeverein zijn betekent

En nu de volgende stap, het Veld. Jezelf afsnijden van de bron van deze energie buiten jullie, die jullie al die tijd gaande heeft gehouden. Je loskoppelen van de energiestroom. Ik bedoel maar, dit is een grootschalig arrangement, Shaumbra. Naar binnen moeten gaan voor je eigen persoonlijke energie.Voor geen cent steunen op spirituele energie van buiten af – levenskracht energie van buitenaf. Naar die van jezelf gaan. Misschien een beetje angstaanjagend, maar het kan gedaan worden. Ik heb het gedaan. Anderen hebben het gedaan. Niet velen, en nooit tevoren een grote groep. Dat is waar jullie nu naar op weg zijn. Loslaten... als je je dat voor kunt stellen, van al die verbindingen of draden of rasters of patronen, hoe je ze ook maar wilt noemen, die jullie met het Veld verbonden houden. Deze dingen die jullie voeden en die jullie werkelijkheid voeden. De brandstof die jullie in je werkelijkheidslandschap gebruiken. Die gaan we nu afsnijden.

O, jullie hebben er al in toegestemd. Ik hoef de vraag niet eens te stellen. Ik vertel jullie alleen maar wat er gebeurt in jullie leven. Ik probeer simpelweg met jullie te delen waarom jullie het gevoel hebben alsof je binnenste buiten wordt gekeerd en ondersteboven gezet. Dat is wat er aan het gebeuren is. Maar op een bepaald niveau hebben jullie toestemming hiervoor gegeven.

Het moeilijkste deel van je loskoppelen van het raster en het Veld is dat jullie erop hebben gesteund. Dat is wat je kent. Het is een geloofsysteem en een overlay die jullie aanvaard hebben en jullie hebben je ermee gevoed en gevoed en gevoed. Jullie hebben het gebruikt om je realiteit te scheppen en als jullie je ervan losmaken, komt er ongerustheid boven. Er komt angst op. Ik spreek uit mijn eigen persoonlijke ervaring. De geur van dood begint letterlijk op te komen, Shaumbra. Wat je de donkere schaduw van de dood zou noemen. Je voelt het. Je begint het in je dromen te voelen – angstaanjagende dromen, bange dromen. Dromen waarin je rent om vrienden proberen te vinden, zie je. Velen van jullie hebben dat gehad. Proberen familie te vinden. Dromen waarin je rondrent om te proberen wat troost te vinden, in het gevoel dat je verloren bent in niemandsland. Omdat jullie hele menselijke spirituele mechanisme en systeem voelt wat er aan het gebeuren is. Langzaam, beetje bij beetje het volgende en volgende en volgende raster of draad of patroon loskoppelend.

Delen van jullie, in bijzonder jullie mens-zijn, die niet precies weten wat er gaat gebeuren. Kun je overleven? Kun je het binnen jezelf vinden? Hoe moeilijk en hoe diep moet het gaan voor je persoonlijke nieuwe energie systeem begint te werken? Wat is daarvoor nodig? Ieder geval staat op zichzelf. Sommige van jullie zullen misschien merken dat je tegen een stenen muur oploopt. Sommige van jullie zullen misschien ondervinden dat je de bodem van de bodem raakt. Jullie zeggen dat je dat al doet, maar nog een beetje meer bodem! Zo ver, zo diep hoeven jullie niet te gaan. Je hoeft niet tot dat niveau te gaan. Soms staan de oude geloofsystemen en de oude concepten van realiteit in de weg en dwingen je om naar nieuwe dieptes te gaan, maar dat hoeft niet.

Daarom zeggen we dat jullie het nu simpel moeten houden. Evalueer ieder geloofsysteem, want sommige van deze oude geloofsystemen waar jullie aan vast blijven houden, zijn nu juist diegene die je tot aan de rand duwen. Zorg dat je ze kwijtraakt - het geloofsysteem dat je hard moet werken. Dat is een van de waanzinnigste van allemaal, Shaumbra, jullie werken allemaal te hard. We hebben het niet alleen over jullie baan, jullie werken gewoon te hard aan jullie dagelijks leven. Maar jullie hebben geloofsystemen geaccepteerd die dit voorschrijven, en die er de oorzaak van zijn dat jullie in het patroon daarvan vallen. Jullie zijn de marionet van jullie eigen geloofsystemen geworden. Zorg dat je aan de andere kant komt. Verander de geloofsystemen. Je kunt zelfs van de marionet afkomen.

Dus jullie hele menselijke spirituele systeem begint nu zijn verdedigingsmechanisme op te zetten. Nu, op dit moment. Als ik ‘nu’ zeg, heb ik het over vandaag. Sommige van jullie hebben het aan voelen komen, maar vandaag markeert letterlijk een Shaumbra mijlpaal. Als jullie daarvoor kiezen - wat jullie al gedaan hebben. Maar jullie beginnen je los te maken van het Veld. Beetje bij beetje beginnen jullie je ervan los te maken.

Eerder vandaag merkte iemand op, “We scheppen ons eigen ruimteschip. We scheppen onze eigen planeet.” Dat doen jullie ook. Jullie scheppen jullie eigen persoonlijke realiteit. Jullie scheppen jullie eigen nieuwe dimensie. Dit is het volledige deel van het proces dat leidt tot het worden van het soevereine wezen waar scheppingen snel zijn, waar creaties niet afhankelijk zijn van massabewustzijn en van andere mensen. Zoveel in jullie leven zit op dit ogenblik nog verknoopt met massabewustzijn. Jaren geleden spraken jullie je toestemming uit om te beginnen dat los te laten, en dat hebben jullie gedaan, maar nu komen jullie op een nieuw niveau van wat je kunt noemen je bevrijding of het laten gaan zelfs van het massabewustzijn. Jullie begeven je op één been op glad ijs – zoals een grootheid zei (Adamus refereert aan Shirley Maclaines boek ‘Op glad ijs’. Noot vert.) Alleen, op je eigen ene been. Alleen maar jijzelf, je losmakend van de kristallijnen sferen, van het Veld, van massabewustzijn, van jullie oude geloofsystemen. Ja, soms voelen jullie je alsof je tot op de huid wordt uitgekleed, maar in dat uitgekleed worden hebben jullie een heel nieuw gevoel van vrijheid. Een heel nieuw gevoel van vervulling. Het is het doel van de Ziel – dat ene doel van een ziel, als je kiest het te geloven - dat je volstrekt soeverein wordt.

Het Geheel of de Eenheid splitst zichzelf af in delen. De delen helpen dan het Geheel te herscheppen, maar ieder deel blijft onafhankelijk, volledig vrij, volledig soeverein. Dat is het plan dat we allemaal overeenkwamen toen we thuis weggingen.

In onze laatste bijeenkomst sprak Tobias over het verlangen van de Ziel ten aanzien van het menselijke verlangen. Hij zei dat de Ziel soms niets geeft om het menselijke verlangen. Dat is zo. De Ziel wil eenvoudigweg ontdekken hoe het is, wat het is om absoluut soeverein te zijn. Dat betekent volstrekte vrijheid, volledige creatie, volledig in je eigen macht komen. Als je diep in jezelf kijkt, is er een enkel doel in die Ziel van jullie – volledig ontdekken dat jullie ook God zijn. Het is trouwens ook het volledige ontdekken van wat liefde is.

Dus in jullie menselijke bewustzijn zijn jullie nu in deze maand van liefde (Valentijn. Vert.) Menselijke liefde is niets vergeleken bij de liefde van Spirit en van Zelf. Het hele doel van Ziel is om die soevereine aard te begrijpen – de gave van liefde van Spirit, van Al Dat Is. Maar om dat te kunnen vervullen moet er de volledige loskoppeling zijn. Volledige loskoppeling.

Jullie wereld werkt nog altijd op zijn oude fossiele brandstof, zit er zo in vastgehaakt dat hij zelfs niet kan zien dat er daarbuiten ander potentieel is. De wereld kan dat niet. Die voert strijd en oorlogen. Die eist oorlogen op omdat ze zeggen dat er een slechte leider was, een wrede leider. Daar ging het niet om. Het ging om de strategie om te weten te komen waar de olie zit. Dus jullie hele wereld wordt op dit moment op zijn kop gezet omdat hij nog steeds probeert zich te voeden uit de zelfde oude brandstofbronnen, zelfs terwijl die wereld middenin een overvloedige tuin leeft. Het is schandelijk. Het is schandelijk.

En jullie, Shaumbra, jullie, die jullie wereld nog verbonden met oude brandstofbronnen beleven. Of het nu het raster is, of dat het zelfs de kristallijnen sferen zijn, of het jullie oude geloofsystemen zijn, nog steeds je voedend met alles dat soms groot lijden brengt terwijl er een overvloedige tuin is, overal om jullie heen. Jullie tuin – hij is gevuld met zoveel potentieel, maar jullie zien het niet. Jullie zijn zo gewend aan de oude wijzen van gevoed worden, de oude manieren om energie binnen te brengen, dat je niet ziet dat er om je heen alle potentieel is dat je ooit zou willen of dat je ooit zou kunnen kiezen, zie je. Wanneer jullie eenmaal beginnen keuzes te maken in je leven, wanneer jullie eenmaal beginnen je los te maken van het Veld zelf, zullen jullie zien wat een ware schepper jullie zijn. Dan gaan jullie zien dat jullie met niemand anders’ bewustzijn vervlochten zijn, noch met enig ander groepsbewustzijn. Jullie zullen begrijpen hoe het is om volstrekt vrij en soeverein te zijn.

Het is een moeilijke overgangsperiode om door te maken. We zeggen niet dat het gemakkelijk is, maar jullie kunnen het eenvoudig maken. Jullie kunnen het eenvoudig maken, Shaumbra.

Neem een ogenblik, nu we hier als individuele soevereine wezens bij elkaar zitten, en als groep die vele gemeenschappelijke attributen heeft. Voel een ogenblik, of verbeeld je zelfs even. Daar is deze Kristallijnen Sfeer binnenin jullie, en in de kristallijnen sferen alle geboorte van alle creatieve energie die je ooit maar zou willen. Hou op naar de vierde dimensie te gaan voor jullie antwoorden. Ga naar je eigen kristallijnen sferen.

Sommige van jullie worstelen met het proberen dingen te scheppen – uitvindingen of muziek of zaken – en ze lijken op niets uit te lopen, ontdaan van alle dynamische energie, omdat jullie in een oude energie wereld naar antwoorden zoeken. Sommige van jullie hebben geprobeerd naar de kristallijnen sferen te gaan om de antwoorden te vinden, maar die deur hebben jullie zelf gesloten. Ga nu naar je eigen. Er is binnen in jullie een energie centrum dat met geen enkel ander centrum verbonden hoeft te zijn, het raster, of welke andere energieën dan ook. Het is binnenin jullie. Het is tijd om dat te activeren. Het is tijd om dat in jullie leven naar boven te brengen. Tijd om er wat energie in te ademen. Breng het in beweging. Het zal nodig zijn voor jullie dat het in beweging komt. Jullie zullen het nodig hebben, dat het werkt – dit energie veld in jezelf. Jullie eigen persoonlijke energetische krachtcentrale. Jullie zullen het nodig hebben omdat jullie je op het ogenblik losmaken van het Veld.

Besteedt speciale aandacht aan wat er in jullie leven gebeurt. Hoe jullie lichaam op dingen reageert, hoe in deze komende maanden energie bij je binnenstroomt en door je heen gaat. Jullie gaan je heel bewust worden van hoe jullie je loskoppelen van het Veld om soeverein te worden.

Dat is alles wat we vandaag te delen hebben. We komen terug voor jullie vragen en antwoorden en misschien is hier enig goed, krachtig ademen aan te bevelen.

Ik ben, ja ik ben.

THE TOBIAS MATERIALS

De Helderheid Reeks
SHOUD 7: "Afsluiten” - met Adamus Saint Germain gechanneld door Geoffrey Hoppe
Gehouden voor de Crimson Circle

Bij overnemen, kopiëren en verspreiden van deze teksten het vriendelijke verzoek om de onderstaande referenties ook op te nemen.


--------------------------------------------------------------------------------

Tobias van de Crimson Council wordt gepresenteerd door Geoffrey Hoppe, ook wel bekend als ” Cauldre”, in Golden, Colorado. Het verhaal van Tobias, uit het apocriefe boek Tobit, is te vinden op de website van de Crimson Circle: www.crimsoncircle.com. Het Tobias materiaal wordt sinds augustus 1999 gratis verspreid onder alle lichtwerkers en Shaumbra over de hele wereld. Vanaf deze tijd, vertelt Tobias, is de mens voorbij gegaan aan de mogelijkheid van totale vernietiging en is de Nieuwe Energie in gegaan.

De Crimson Circle is een wereldwijd netwerk van menselijke engelen die zich onder de eersten bevinden die de overgang maken in de Nieuwe Energie. Terwijl zij de vreugde en de uitdagingen meemaken van ascensie, helpen zij andere mensen op hun reis, door delen, zorgen en begeleiden. Meer dan 50.000 bezoekers bezoeken de website van de Crimson Circle iedere maand om het laatste materiaal te lezen en te discussiëren over hun eigen ervaringen.

De Crimson Circle komt iedere maand bij elkaar in Denver, Colorado, waar Tobias de nieuwste informatie geeft via Geoffrey Hoppe. Tobias stelt dat hij en de anderen van de hemelse Crimson Council in werkelijkheid de mensen channelen. Volgens Tobias lezen zij onze energie en geven ons onze eigen informatie terug zodat we het van buitenaf kunnen waarnemen, terwijl we het van binnen voelen. De “Shoud” is het deel van de channeling waarin Tobias opzij stapt en hij Geoffrey Hoppe de energieën van de mensen direct door te geven.

Bijeenkomsten van de Crimson Circle staan open voor publiek. De Crimson Circle ontvangt haar overvloed door de liefde en giften van Shaumbra over de hele wereld.

Het uiteindelijke doel van de Crimson Circle is te dienen als menselijke gidsen en leraren voor degenen die hun pad lopen van spiritueel ontwaken. Dit is geen evangelische missie. In plaats daarvan zal het innerlijk licht mensen naar jullie voordeur brengen op zoek naar jouwe compassie en zorg. Je zal in dat moment weten wat je moet doen en onderwijzen, wanneer die unieke en dierbare mens, die op het punt staat om de reis te beginnen over de Brug van Zwaarden, naar je toekomt.

Wanneer je dit leest en dit voelt voor jou als de waarheid en je voelt verbinding hiermee, dan ben je inderdaad Shaumbra. Je bent een leraar en een menselijke gids. Sta toe dat het zaad van Goddelijkheid in je kan ontkiemen, nu en voor altijd. Je bent nooit alleen, want er is familie over de hele wereld aanwezig en er zijn engelen in de koninkrijken om je heen.

Verspreid deze teksten alsjeblieft op niet commerciële basis, zonder er kosten voor te rekenen. We vragen je deze informatie ook toe te voegen aan je teksten, tezamen met de voetnoten. Als je op een andere manier gebruik wilt maken dan moet je daarvoor schriftelijke toestemming hebben van Geoffrey Hoppe, Golden, Colorado.

© Copyright 2003 Geoffrey Hoppe, P.O. Box 7328, Golden, CO


Bron: Geoffrey Hoppe