Links versus rechts

Wo 27 September 2006 16:27 | Innercircle | 2505 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De afgelopen tijd heb ik geprobeerd om eens van gedachten te wisselen met een paar islamofobe mensen, helaas kan ik ze geen andere naam geven. Het zijn mensen die de naam van Theo van Gogh hebben geconfisceerd om hun eigen agressie naar buiten te brengen. Het is mij een raadsel hoe je een volledige groep mensen kunt veroordelen omdat er een paar zijn die de boel lopen te verzieken. Het gevolg is namelijk dat er een groep bijkomt die het van de andere kant gaat verzieken. Dit kan alleen leiden tot nog meer onrust en geweld.

Ik geef toe dat het me niet is gelukt om met deze mensen te communiceren. Er heerst daar een star vasthouden aan het politiek-rechts zijn en iedereen die een afwijkende mening heeft, of zegt dat je individuen niet kunt generaliseren tot een groep (in de zin van: alle moslims zijn terroristen), wordt in het hokje politiek-links geplaatst. Hierdoor ontstaan weer twee groepen (links en rechts) en die worden tegenover elkaar geplaatst. Meer onrust en meer geweld; tel uit je winst.

Ik heb geprobeerd om duidelijk te maken dat politiek-links en politiek rechts niet bestaan, anders dan in het hoofd van de mens zelf. Het is een verzonnen systeem juist om mensen tegen elkaar op te zetten. Het is verdeel en heers. Om makkelijk te kunnen heersen creëer je twee "tegengestelde" groepen die elkaar "bevechten" om niet bestaande tegenstellingen. In de tussentijd kun jij van alles doen om de rust te behouden - regels en wetten die jou goed uitkomen, vrijwel altijd restrictief.

Ik zeg met opzet "niet bestaande tegenstellingen" omdat dit werkelijk zo is. Als we de extremen nemen zien we alleen maar overeenkomsten. Ze zijn beiden overtuigd van hun gelijk en ze willen niet dat de ander vrijuit kan spreken over hun geloof of overtuiging. De rechts-extremisten willen een dictatuur om de links-extremisten de mond te snoeren, maar wanneer de rechts-extremisten een protestmars organiseren, komen de links-extremisten langs om dit onmogelijk te maken. Met andere woorden: de links-extremisten willen net zo goed een dictatuur waarin de rechts-extremisten niet voor hun mening mogen uitkomen.

Historisch kunnen we ook twee extremen aanhalen: de fascisten en de communisten. De fascisten zijn rechts, tijdens hun bewind (het derde rijk) onderdrukten ze de bevolking, creëerden ze een dictatuur en bouwden ze concentratiekampen waar veel joden en ook tegenstanders werden vermoord. De communisten zijn links en tijdens hun bewind (USSR) onderdrukten ze de bevolking, creëerden ze een dictatuur en bouwden ze concentratiekampen waar veel tegenstanders en ook joden werden vermoord. Misschien ligt het aan mij, maar ik zie het verschil niet.

Dus ik dacht, naief misschien, te beginnen met de opmerking: "links = rechts en rechts = links... en zullen we nu eens serieus over de problemen praten?" - Ha, nee hoor. Het resultaat is uiteindelijk dat mij de huid wordt volgescholden. Ik ben blijkbaar een landverrader omdat ik mensen als individu wil benaderen, ik ben NSB'er genoemd - ook al ben ik volgens hen "links". Er ging zelfs iemand zover om werkelijk te beweren dat de NSB en de fascisten "links" waren - tot zo ver algemene opvoeding, haal je schoolgeld maar terug.

Maar links is wel rechts en rechts is net zo links als links rechts is. Het politieke "links" en het politieke "rechts" komt uit de koker van één groep. De groep die de macht wil hebben en alle touwtjes in handen heeft (of bijna in handen heeft, gelukkig is er een "leger" aan mensen die net als ik begrijpen dat we gemanipuleerd, uitgebuit en structureel vermoord worden). Fascistische groepen in Duitsland, waaronder de NSDAP van Hitler, werden financieel gesteund door de grote banken en financiële instellingen vanuit het "democratische" westen, en diezelfde banken en instellingen financieerden de Russische revolutie van waaruit de communistische USSR voortkwam. De mensen van die banken en instellingen hadden daardoor een vette vinger in de pap bij twee volledig tegengestelde groeperingen. Als dat geen verdeel en heers is, dan weet ik het niet meer.

We moeten er vanaf om te denken in "links" en "rechts", we moeten denken vanuit "wat is juist en wat is niet juist". Of om vanuit de Bijbel te spreken: "ga met je naaste om zoals jij wilt dat je naaste met jou om gaat". Alleen vanuit die "mindset" kunnen we iets opbouwen, en wat mij betreft hebben we de afgelopen duizenden jaren meer dan genoeg afgebroken.

Of moeten we die extremisten gewoon als verloren opgeven? Ik weet het niet… ze zijn toch deel van ons.

Als je in links en recht gelooft doe je jezelf geen plezier ...Vooral in hun en wij denken....

Bron: Snips