Themakrant Terrorisme

woensdag 12 april 2006 14:06 | Innercircle | 3782 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Een persiflage op de overheidsfolder 'Nederland tegen terrorisme'. De voorkant doet het vermoeden. Buro Jansen & Janssen neemt echter terrorisme en de in de samenleving heersende angst hierover serieus. Niet door te roepen dat 200.000 professionals zich inzetten in de strijd tegen het terrorisme. Ook geen oproep aan iedere Nederlander zich in te zetten als opsporingsambtenaar.

Buro Jansen & Janssen heeft deze krant over terrorismebestrijding gemaakt om een tegengeluid te laten horen. De wereld zit complexer in elkaar dan de simpele slogan 'Nederland tegen terrorisme'.

De krant telt 24 pagina's met artikelen over het werk van de AIVD, een uitlevering aan Egypte, de arrestatie van twee moslims in een trein, de rol van infiltranten bij de aanslagen in Madrid, de rol van inlichtingendiensten bij aanslagen in de metro van Parijs in 1995, een interview met Ali Eddaoudi geestelijk verzorger bij de Bredase gevangenis, een column van Mohammed Jabri, het verstoren van de overheid van mensen die van radicalisering worden verdacht, enkele vrouwen die vertellen wat een hoofddoek voor hun betekent, Lonsdale jongeren en nog veel meer.

Klik hier voor de krant
Bron: Buro Jansen