Je werkelijkheid kiezen: waarschijnlijke toekomsten creëren

maandag 24 april 2006 21:28 | Innercircle | 6962 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen
Om spiritueel te groeien is het belangrijk om te weten dat je je eigen werkelijkheid creëert. Er komt een belangrijk keerpunt in je persoonlijke groei als je zelf de verantwoordelijkheid begint te nemen voor alles wat er gebeurt.

Als je je gaat realiseren dat het mogelijk is om het leven te creëren dat je wenst (zelfs al weet je nog niet hoe je dat moet doen), worden jij en je hogere zelf de kapitein van je eigen schip. Jijzelf bent de bron en de schepper van je eigen leven. Jij bent degene die omhoog reikt, spiritueel groeit en de verbinding maakt met je hogere zelf.

Je creëert je werkelijkheid door je gedachten, je emoties, je overtuigingen en je intentie, die je vibratie bepalen. Zo trek je de mensen, voorwerpen, gebeurtenissen en omstandigheden in je leven aan. Je emoties en je intentie bepalen hoe snel je datgene krijgt waar je aan denkt. Alles in je leven ontstaat door een gedachte of een gevoel dat je hebt, want je innerlijke gedachten - en gevoelswereld creëert je buitenwereld met gebeurtenissen, objecten en relaties. Omdat je je eigen werkelijkheid schept, kun je iedere werkelijkheid krijgen die je wenst.

Omdat er een tijdsverloop is tussen je gedachten en de verschijning daarvan in de werkelijkheid, realiseer je je soms nog niet dat je je eigen werkelijkheid creëert. Toch kun je iedere gebeurtenis die plaatsvindt in je leven terugvoeren naar een gedachte, een beeld, een overtuiging, een emotie of een plan. Dat je op een bepaald punt in je leven had. Iedere beslissing en iedere keuze schept jouw werkelijkheid.

Het groeiende besef dat je je eigen werkelijkheid creëert is op dit moment een van de belangrijkste veranderingen.

Tot voor kort was de gangbare massaovertuiging dat mensen overgeleverd zijn de genade van enorme, oncontroleerbare krachten. Veel van jullie culturele sociale structuren zijn ontworpen om jullie te beschermen tegen deze krachten. De gedachte dat je je eigen werkelijkheid schept, dringt in deze tijd door bij miljoenen mensen. Al die mensen die op zoek zijn en ontwaken voor hun hogere zelf, worden zich ervan bewust dat ze hun eigen werkelijkheid creëren. Dit wordt in het droombewustzijn met elkaar gedeeld en ook door het hogere zelf van ieder mens.

Je positieve gedachten en overtuigingen kunnen een bijdrage leveren aan anderen. Als jij ervan overtuigd bent dat je je eigen werkelijkheid creëert en de verantwoording neemt voor je eigen leven, zend je dit telepathisch uit naar anderen. Door jouw gedachten over het scheppen van je eigen werkelijkheid help je anderen om dit te gaan herkennen en het roer van hun eigen leven zelf in handen te nemen. Jouw overtuigingen en positieve beelden worden toegevoegd aan het reservoir van het collectieve bewustzijn en zijn zodoende beschikbaar voor anderen die met hun groei bezig zijn.

De gemeenschappelijke gedachten van grote mensenmassa's bepalen wat er zich in jullie wereld afspeelt. Omdat steeds meer mensen begrijpen dat je je eigen werkelijkheid schept zullen er veel belangrijke veranderingen in jullie maatschappij gaan plaatsvinden. Het besef dat de manier waarop je denkt invloed heeft op de wereld die je om je heen ervaart, zal veel positieve veranderingen in jullie maatschappij teweeg brengen.

Jullie zijn nog maar net begonnen met het zien van de gevolgen die het heeft als mensen de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven. De overtuiging dat je iedere ervaring creëert als een mogelijkheid om te groeien, zal jullie wettelijke systeem, jullie regering, jullie scholen en zelfs de producten die jullie maken, veranderen. Als mensen weten dat ze kunnen creëren wat ze wensen en gaan leren hoe ze dat moeten doen, zullen ze zich krachtiger voelen en meer baas over hun eigen leven.

Naarmate ze meer leren over de principes van het scheppen van hun eigen werkelijkheid, zullen ze een leven gaan krijgen waarin steeds meer overvloed, liefde en spirituele groei is. Mensen moeten de overtuiging hebben dat ze zelf de mogelijkheid hebben om hun werkelijkheid in positieve zin te veranderen, voordat ze zullen geloven dat ze kunnen meehelpen om deze wereld te veranderen in een betere wereld.

Je kunt leven in de waarschijnlijke realiteit van een schone omgeving en een vreedzame wereld.

Er zijn veel waarschijnlijke toekomsten voor de mensheid. In één daarvan zijn mensen zich verantwoordelijk gaan voelen voor hun omgeving, leven samen in vrede en respecteren de aarde en elkaar. Als je je voorstelt dat de wereld steeds mooier wordt, dat de mensen ervoor kiezen om liefdevoller te zijn voor elkaar en te leven in een schone omgeving, zul je je in de richting begeven van het waarschijnlijke universum waarin dat ook zal plaatsvinden. Als je je richt op de prachtige en positieve aspecten van de wereld en de schoonheid en de liefde ziet in ieder mens, zul je je daarop gaan afstemmen en in de stroom van een positievere werkelijkheid meegevoerd worden.

Er zijn veel keuzes die je kunt maken over het soort werkelijkheid waarin je kunt leven. Je leeft in een tijdperk van mogelijkheden en keuzes. Denk eens aan de keuzemogelijkheden van tweehonderd jaar geleden en bedenk hoeveel keuzes je nu tot je beschikking hebt. Nieuwe feiten in onze werkelijkheid en de mogelijkheden die ze op dit moment bieden bestonden vijftig jaar geleden nog nergens op aarde. De keuze om ruimtevaartingenieur te worden, of om met computers te werken, of om voor de televisie te werken, bestond nog niet eens.

Op dit moment zijn er miljoenen mogelijkheden waaruit je kunt kiezen om die tot je werkelijkheid te maken. Je kunt een primitief leven leiden zonder moderne technologie, of je kunt een leven leiden dat gevuld is met telecommunicatie, auto's, vliegreizen en computers. Als je je een voorstelling maakt van wereldvrede, een open en vriendelijk klimaat en een stabiele economie op aarde, stroom je mee in de realiteit die past bij je beelden. Door je een voorstelling te maken van de wereld waarin je graag zou willen leven, kun je een deel worden van de waarschijnlijke realiteit waarin dat zal gebeuren. Ook al kom je deze dingen op wereldniveau nog niet tegen, je zult ontdekken dat je eigen wereld vredevol is, dat je persoonlijke economische omstandigheden stabiel zijn, en dat je zelf woont op een plek waar een vriendelijk klimaat heerst.

Fragment uit: Groeien naar spiritueel inzicht
Auteur: Sanaya Roman
Uitgever: Ankh-HermesBron: Aquariusage

Reacties

    Open your eyes

    maandag 24 april 2006 21:45 | Webskater |

    Open your eyes And say to the world around you ......... A new generattion is comming up..... and they live like this..... Live is al about priorities...... You must make the choise..... wich is the most inportant......