Zesjarig wonderkind wil naar universiteit

Di 16 Mei 2006 10:51 | Innercircle | 2762 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
De Mexicaanse familie van een extreem begaafde 6-jarige ijvert voor de rechtbank om de jongen toe te laten tot de universiteit. Maximiliano Arellano de la Noe zou op zijn eentje geneeskunde aan het bestuderen zijn en een expert zijn op het vlak van osteoporose (of beenderverkalking), diabetes en bloedarmoede zo meldt de Braziliaanse krant Noticias Populares.

Osteoporose
Er bestaan ook bewijzen van die vermeelde genialiteit: de jongen gaf op 28 april een lezing over osteoporose aan geneeskundestudenten. Volgens sommige bronnen zou de jongen al lezingen geven sinds hij twee was. Hij zou ook over een fenomenaal geheugen beschikken: hij kan de tekst van een volledige lezing memoriseren en dan foutloos opzeggen.Dokter
De directeur van de Mexicaanse Medische staatuniversiteit, Roberty Camacho, weigerde echter om de jongen toe te laten tot de universiteit. Hij vindt de jongen te jong. Alejandra de Noe, moeder van Maximiliano, vecht die beslissing aan. Ze is ervan overtuigd dat Maximiliano op zijn dertiende een gediplomeerde dokter kan zijn. Ook Maximiliano ziet zijn toekomst weggelegd in de geneeskunde: “Ik wil dokter worden, zodat ik mensen kan genezen.”

Testen
De zaak van Maximiliano beroert de publieke opinie in die mate dat Camacho nu zegt te overwegen de jongen te testen.
Bron: HLN