grijze zeehond slachtoffer van overboord gegooid touw

Ma 18 September 2006 20:25 | Innercircle | 3075 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Pieterburen - Deze week kwam opnieuw een ernstig gewonde grijze zeehond in de Pieterburen crèche; het touw waarin hij verstrikt was geraakt had een oog beschadigd en een diepe wond rond de nek veroorzaakt.

Gelukkig kon Hessel Wiegman hem bij Terschelling te pakken krijgen, zodat het arme dier in de zeehondenambulance kon worden bevrijd van het marteltuig rond de kop. De zeehond bleek een merkje van de crèche in zijn flap te hebben.

Aan het nummer op het merk konden we zien dat het ging om Cornelis, die op 17 januari 2005 op Ameland was gevonden. Het was toen een jong dier van nog geen twintig kilo, dat zijn moeder was kwijtgeraakt. Hij groeide voorspoedig en kon op 22 februari al weer worden uitgezet. Dat gebeurde op Vlieland: dichter bij de populatie grijze zeehonden op het wad.Nu had Cornelis voor de tweede keer pech, maar ook weer geluk. In de crèche kan de wond genezen en kan hij snel weer op krachten komen. Het is een stevige knaap van ruim 70 kilo geworden. Gelukkig eet hij zelf, want het is niet eenvoudig om zo’n groot en sterk dier met de hand te voeren. Binnenkort gaat Cornelis voor de tweede herkansing weer naar zee.

En intussen liggen op de zandbanken nog minstens drie zeehonden met netten en troep rond hun kop. We zien ze, maar kunnen (nog) niets doen…


Bron: Zeezoogdieren.org