Het hart kent de toekomst

Do 29 Juni 2006 00:13 | Innercircle | 8392 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Is de mens zich intuïtief bewust van toekomstige gebeurtenissen? Er circuleren steeds weer verhalen van mensen die plotseling een andere weg naar huis kiezen waardoor ze een ramp mislopen.

Onderzoek toont aan dat het hart weet wat er gebeurt.


Of die contact zoeken met een geliefde juist op het moment dat die geliefde in gevaar is. Is dat intuïtie? Toeval? Beschikken die mensen over informatie over de toekomst? Die vragen wilde HeartMath beantwoorden met het volgende experiment.

Een vrouw zit voor een computerscherm. De middelvinger van haar rechterhand is verbonden met een sensor die haar hartritme vastlegt; op haar hoofd zitten sensoren die haar hersengolven vastleggen. Het scherm is zwart. Na een interval verschijnt een beeld op het scherm. Dan wordt het weer zwart. Na een tijdje verschijnt weer een beeld. Het scherm wordt weer zwart. En dat proces gaat geruime tijd door.

De beelden die de vrouw ziet, worden willekeurig op het scherm gepresenteerd. Het gaat vooral om mooie en kalmerende beelden: een waterval, een boom, een schattig dier. Zo nu en dan wordt de serie onderbroken door een wreed, agressief beeld: een auto-ongeluk, een bebloed mes, een sissende slang.

Wat blijkt? Steeds vijf tot zeven seconden voordat een 'wreed' beeld op het scherm verschijnt, slaat de grafiek die het hartritme aangeeft, uit - terwijl de verschijning van een 'lief' beeld zo'n uitslag níet laat zien.

Maar ook: het hartritme laat eerst zien dat een negatief beeld op komst is; de hersengolven reageren een paar seconden later - maar nog steeds voordat het beeld daadwerkelijk op het scherm verschijnt.

Rollin McCraty, directeur reserach van HeartMath, spreekt van één van de meest baanbrekende onderzoeken van zijn instituut: 'Dit onderzoek bewijst dat mensen zich kennelijk intuïtief bewust zijn van toekomstige negatieve gebeurtenissen. Het bewijst dat het menselijk hart toegang heeft tot een informatieveld.'

Het informatieveld van McCraty is hetzelfde 'Zero Point Field' dat in Ode 61 (november 2003) uitvoerig werd besproken. Dit recente onderzoek van HeartMath is één van de meest treffende bewijzen van het bestaan van dit veld dat mensen en materie met elkaar verbindt.

Het onderzoek bewijst dat intuïtie geen vaag talent is, maar een inherente kwaliteit van elk mens. McCraty: 'Ons onderzoek wijst er ook op dat je intuïtieve capaciteiten kunt ontwikkelen door ze meer aandacht te geven.'

Het hart kent de toekomst, is de boodschap van dit HeartMath-onderzoek. En dat gegeven werpt bijvoorbeeld een nieuw licht op besluitvorming, op medische diagnoses en op relaties. In dit perspectief krijgt het oude gezegde - luister naar je hart - een uiterst relevante nieuwe betekenis.

Bron: Ode