Wat is ontwaken?

Vr 13 Januari 2006 20:56 | Innercircle | 3151 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Deze vraag houdt ons reeds langer bezig, aangezien er geen bepaalde definitie of omschrijving over te vinden valt. Toch wil ik proberen om jullie een glimp van achter de Sluier mee te geven, de Sluier die we stukje bij beetje omhoog tillen om te gluren wat erachter ligt en om te Ontwaken.

Ontwaken wordt in hoofdzaak gestimuleerd door de ervaringen die we als spiritueel ingestelde wezens meemaken: dromen, magie, engelenervaringen, speciale gebeurtenissen in de natuur, ontmoetingen,... Maar het is niet zo dat dit de enige weg naar Ontwaken is. Iedereen kan zulke kosmische knipoogjes krijgen, sommigen zijn er echter vatbaarder voor dan anderen, of staan er simpelweg meer voor open om de bedoeling ervan te begrijpen. Velen geloven nog steeds in toeval. Dat is namelijk een makkelijke oorzaak waaraan we 'rare' gebeurtenissen kunnen toeschrijven. Het woord 'toeval' wijst op een gebeurtenis of omstandigheid die vooraf niet te voorzien noch te berekenen is geweest, een samenloop van omstandigheden creëert toeval. Niets is minder waar! Net door de gebeurtenissen en omstandigheden die we Zélf gecreëerd hebben, ontstaat ook die situatie die men toeval noemt, net omdat we het onbewust weer zelf gecreëerd hebben, omdat het nodig was in ons leven op dat moment.

Ik zie hoe mensen telkens meer wakker worden, hoe ze meer en meer voeling krijgen en beginnen in te zien dat er meer is... En dat er zovéél is! En dat is al een positieve start. Soms zie je ook mensen Ontwaken waarvan je dacht dat zij helemaal slapende waren. Dan herinner je je opeens wie die persoon Werkelijk is en voel je de Liefde stromen. Echter, wanneer je Ontwakend door het leven gaat, kan je je soms eenzaam en onbegrepen voelen. Belangrijk is dat we de mensen die dit gevoel bij ons veroorzaken dan stimuleren en motiveren in plaats van ons angstvallig weg te cijferen; want ook jij hebt die eerste impuls nodig gehad om die stapjes naar het Licht te zetten. Soms hebben we zin om terug weg te zinken in die droomloze slaap, ons lekker in onwetendheid wentelend, omdat de kloof tussen jezelf en de wereld bij het wakker worden zo groot kan blijken te zijn, dat je even dreigt te vergeten dat we in wezen toch allemaal met elkaar verbonden zijn. Als je die verbondenheid niet vergeet, hoef je nergens nog angsten voor te hebben.

Wanneer we Ontwaken, besef je hoeveel werk we nog voor de boeg hebben. Dit kan enorm confronterend werken, zowel confronterend met onszelf, als met anderen, als met de toekomst, als met onze omgeving, als met ons leven, als met ons eeuwige bestaan. Het is nu eenmaal een feit dat alles een Spiegel voor je is. Het is een belangrijk onderdeel van Ontwaken, want wanneer we in de Spiegels kijken, zien we waar we aan moeten werken. Het is echter niet zonder reden dat men beweert dat de duivel enkel in de spiegel zichtbaar is, want als je goed kijkt in die Spiegels, zie je vaak dingen die je anders niet ziet. Het meest confronterend zijn de Spiegels die anderen je voorhouden, omdat je die dikwijls helemaal niet zag aankomen. We zijn in het leven steeds een Spiegel voor elkaar, we kijken dus soms in Spiegels die we nog niet herkenden of erkenden, maar zo is het ook voor andere mensen, waar wij dan weer de Spiegel voor ophouden. We kunnen pas spreken van
Eenheid, als we allemaal in de Spiegels kijken, en enkel mooie dingen zien. Het is niet voor niets dat we zeggen dat de ogen de spiegel van de ziel zijn.

Als je in iemands ogen kijkt... tja, dat zegt zoveel meer... en soms is het zo mooi, en soms is er nog zoveel werk... Heb je trouwens al eens gekeken, écht gekeken in je eigen ogen?

We streven ernaar onze eigen Spiegels te verwerken, en voor anderen een Spiegel te zijn zodat ook zij de spiegel kunnen laten glanzen. Als we hiervoor met z'n Allen de handen in elkaar kunnen slaan, zou het eindelijk dat Thuisgevoel hier op Aarde creëren. Beschouw iedere Spiegel als een geschenk, want je leert er jezelf beter door kennen. Dat is de reden van ons bestaan samen, het leren omgaan met die spiegels en ons op die manier verder ontwikkelen, ontdoen van de Sluier en groeien om te kunnen Samenkomen in het hart van de Liefde.

Een heel belangrijk Ontwaak-knooppunt is de eenwording op ziele-niveau, de pure herkenning en herinnering die we beleven met onze medezielen. Sta er eens even bij stil: Al onze dagelijkse problemen, onze dilemma's, onze pret en ons gelach, ons werk en onze ontspanning, worden bepaald door mensen rondom ons. Onze familie van Licht is tevens onze drijfveer hier op Aarde. Hoe zou het dan anders kunnen dan dat wij hier met z'n allen een taak te vervullen hebben? En wat als deze taak Ontwaken is? Om terug Thuis te geraken, terug naar de Eenheid der Liefde?

Meer en meer begint herkenning op te treden bij de mensen die we ontmoeten. Dit komt doordat we langzaam maar zeker op die spirituele rollercoaster terechtkomen, de rollercoaster die ons in Licht naar Liefde begeleidt. Af en toe treedt er dus een vorm van herinneren op bij zielen die onze weg vullen met hun Lichtkracht. We moeten inzien dat dit soort ontmoetingen geen 'toeval' zijn, we kunnen deze situaties beter bij de hand nemen en er iets mee doen, deze mensen komen immers niet zomaar in ons leven. Het zijn herinneringen en ze zijn belangrijk omdat het een deel van onszelf is.

Nu de mensheid stilaan aan het Ontwaken is, komt die herkenning ook steeds meer en meer naar de oppervlakte, meer en meer mensen herinneren zich hun zielsverwanten en dat is een soort Liefde die je onmogelijk kan beschrijven. Het overtreft de menselijke liefde, want het vindt plaats op een zeer hoog niveau, een niveau dat je zelf soms nog niet goed begrijpt. En door dat
niet-begrijpen komen we natuurlijk in het volgende probleem terecht:

Het grootste probleem in het durven herinneren en herkennen ligt vooral in het feit dat we angst hebben. Wéér voor de zoveelste keer die angsten die de kop op steken. Angst om wat de wereld rondom ons ervan gaat denken. Op zo'n moment krijgen we het gevoel dat niemand rondom ons begrijpt wat die Universele, Hogere Liefde werkelijk is. En ja, uiteraard zouden we onze familie, vrienden en eventuele partner absoluut niet willen missen, maar het is soms gewoon jammer dat we onze Liefde voor anderen (en daarmee bedoel ik dan de broertjes en zusjes die we herkennen) niet
met volle teugen kunnen beleven en de vrije loop kunnen laten gaan, want ze hebben er minstens evenveel recht op! Die Liefde hoeft niet seksueel gericht te zijn, het is enkel zo dat die herinnering maakt dat je samen wil zijn, gewoon samen dingen doen, samen praten, lachen, dansen, genieten, leven, ondanks het feit dat je mensen zoals je partner en familie absoluut geen onrecht wilt aandoen, het is gewoon een onnoemelijke drang om opnieuw bij de persoon (ziel) te zijn die je al zoveel langer dan dit leven kent.

Het is gewoon de Angst die dit tegenhoudt, angst om mis begrepen te worden, angst dat mensen rondom ons vreemde, misnoegde gezichten gaan trekken en rare beelden gaan krijgen. Dit is Spiegeling, het is een Spiegel van de angsten van mensen rondom ons. Een Spiegel van hun angst dat er voor hun dan misschien niet genoeg liefde van ons zou overblijven en een Spiegel omdat ze zich zelf nog niet volledig durven laten gaan en zichzelf voor die Universele Liefde nog niet durven openstellen.

Het is fantastisch om eindelijk tot het besef te komen dat je Familie bent, dat jullie zielen verwant zijn met elkaar, en dat - zelfs al ben je een (langere) tijd niet samen met die persoon - je weet dat je er toch altijd bent voor elkaar, dat je steeds samen bent door de verbintenis die je in het verre verleden aanging, en door de prachtige Lichtdraad die jullie door het hele universum heen verbindt. Het is mooi als je jezelf kan hullen in de aura van je zielebroer, zielezus of soulmate, wetende dat jullie één zijn (immers: alles is Eenheid aan de andere kant van de Sluier), wetende dat lichamelijk samenzijn er niet per se toe doet om toch bij elkaar te zijn... Het is samenzijn in gedachten, in gevoel. Ik ben enorm opgelucht dat ik dit bij sommigen toch al kan terugvinden, want dat betekent dat we toch met enkelen reeds hunkeren naar dat gevoel, naar die 'wereld' van Thuis, en misschien, heel misschien, komen we er dan wel... Het enige wat ons nog te doen staat is de mensen rondom ons laten Ontwaken, easy toch? ;-)

Bron: Ellen Geuns