Geen alternatief voor evolutie theorie

dinsdag 20 december 2005 23:07 | Innercircle | 2262 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Een rechter heeft in de Amerikaanse staat Pensylvania een openbare school verboden de zogenaamde ‘intelligent design-theorie’ te gebruiken als alternatief voor de evolutietheorie bij de biologieles. Volgens de rechter is dit in strijd met de grondwet.

Een groep van elf ouders had de zaak tegen de school aangespannen omdat zij vond dat de les ongrondwettelijk en onwetenschappelijk is.
De rechter gaf de ouders gelijk, omdat een openbare school volgens de grondwet geen lessen mag geven die gebaseerd zijn op religie.

De intelligent design-theorie houdt in dat sommige aspecten van de natuur zo ingewikkeld zijn, dat ze wel het werk moeten zijn geweest van een hogere macht. En niet dat het alleen door selectie gevormd is, zoals de evolutietheorie van Darwin beschrijft.

De zaak werd nauwlettend gevolgd door christelijke conservatieven in meer dan dertig staten, omdat ze zelf zaken aan het voorbereiden zijn. Ze willen dat scholen de ‘leer van de schepping’ invoeren.

Bron: Nieuwszicht

 Quote

Buddhism has the characteristics of what would be expected in a cosmic religion for the future: It transcends a personal God, avoids dogmas and theology; it covers both the natural and the spiritual, and it is based on a religious sense aspiring from the experience of all things, natural and spiritual, as a meaningful unity.