Wetenschap en spiritualiteit

woensdag 4 oktober 2006 17:55 | Innercircle | 5094 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen
In deze bijzonder periode van de menselijke geschiedenis, convergeren wetenschap en spiritualiteit naar een grootse nieuwe visie. In de laatste paar decennia heeft de kwantum wetenschap ondubbelzinnig aangetoond, dat onze fysische realiteit niet gescheiden kan worden van ons bewustzijn ervan.

Daarbij heeft de kwantum wetenschap een alles doordringend energieveld ontdekt dat het hele universum omvat, het nulpuntsveld.

Vanuit dit energieveld springen sub-atomaire deeltjes voortdurend in en uit het bestaan. De materiele wereld lijkt niet zo solide als we gedacht hadden.

Het nulpuntsveld is de wetenschappelijke equivalent voor het Akasha-veld uit de oosterse spiritualiteit, het alom aanwezige en alles doordringende ether waaruit zowel de materiele als de immateriële wereld is ontstaan.

Recente wetenschappelijke ontdekkingen hebben vooruitstrevende wetenschappers geïnspireerd om de huidige wetenschap en de oude oosterse esoterische wijsheid samen te voegen.

Journaliste en schrijfster van het boek 'Het veld', Lynn McTaggert, was een van de eerste om deze ontdekkingen m.b.t. het nulpuntsveld bekendheid te geven bij het grote publiek.
Onbeperkte vrije energie

Omdat het nulpuntsveld onbeperkte
vrije energie uit het vacuüm belooft, is de vraag of we in staat zullen zijn deze energie te ontginnen die de potentie heeft onze planeet te redden?

Daarbij komt dat Tom Bearden beweert dat hij een alternatieve vorm van elektromagnetische energie heeft ontdekt, de scalaire golf. Bearden beweert dat James Clerk Maxwell’s vier elektromagnetische vergelijkingen vereenvoudigd zijn door Oliver Heaviside op een dusdanige manier dat deze alternatieve vorm van elektromagnetische energie, die honderd jaar geleden reeds ontdekt had kunnen worden, verwijderd is van Maxwell’s originele formules.

Deze ‘nieuwe’ vorm van elektromagnetische energie werd al gebruik door Nikola Tesla halverwege de vorige eeuw, en is ook ontdekt door de Russen die ze torsiegolven noemen.

In de vijftiger jaren ontdekte de Russische wetenschapper
Nikolai Kozyrev dat torsiegolven gerelateerd zijn aan bewustzijn en dat ook onze gedachte deze golven voortbrengen.

Torsiegolven reizen met supraluminale snelheden naar de verste uithoeken van het universum en zouden de verklaring zijn voor veel paranormaal gerelateerde fenomenen. Ook zou het de non-lokaliteit van de kwantum wetenschap kunnen verklaren.

Bron: Souls of Distortion