Export Nederlandse muziek levert 31,5 miljoen op

vrijdag 13 januari 2006 22:05 | Innercircle | 3040 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

GRONINGEN (ANP) - De export van Nederlandse populaire muziek levert jaarlijks ruim 31,5 miljoen euro op. Dit blijkt uit onderzoek van onder meer TNO in opdracht van Conamus en het ministerie van OCW. De dancemuziek brengt het meeste geld binnen, ongeveer de helft van het totale bedrag.
De onderzoekers gebruikten cijfers van 2004. Ongeveer eenderde van het geld dat binnenkomt is afkomstig van auteurs- en naburige rechten, eenderde van de exploitatie van opnames van Nederlandse artiesten in het buitenland en eenderde van optredens van artiesten over de grens.
Het meeste geld komt vanuit Duitsland (25 procent), gevolgd door België (17 procent) en Groot Brittannië (12 procent).

Bron: ANP
Externe link: http://www.zibb.nl

 Quote

Acceptatie is niet passiviteit of een inactieve staat. Ik zeg niet dat je de wereld niet kunt veranderen, dingen rechtzetten, of kwaad vervangen door goed. Acceptatie is in feite, de eerste stap naar succesvolle actie. Als je een situatie niet helemaal precies accepteert zoals die is, zul je moeite hebben deze te veranderen. Sterker nog, als je een situatie niet helemaal accepteert zoals die is, zul je nooit echt weten of deze moet worden veranderd.
Peter McWilliams