Hoogspanning ... Levensgevaarlijk

Do 2 Februari 2006 01:29 | Innercircle | 4657 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Stress! Het is algemeen bekend dat stress een verwoestende uitwerking kan hebben op onze fysieke en geestelijke toestand. Het familieleven, de werkdruk en sociale verplichtingen voeren ons vaak ver af van onszelf. We worden geleefd, nee, we laten ons leven. Dag in, dag uit…


Hoogspanning

Frequentievervuiling
Stress van het werk! Dat is één vorm van spanning. We hebben ook nog eens te maken met een enorme frequentievervuiling, door: draadloze telefoons, stand bye televisies, mobiele telefoons, elektrische apparaten, etc. Zeker de gevoeligen onder ons kunnen daar veel stress van ervaren. En dat is niet zo verwonderlijk want ons lichaam kent wel zo'n twee honderd frequenties.

Dat elektromagnetische velden invloed uitoefenen wist men in de grijze oudheid al. Niet voor niets werden de plaatsen van belangrijke steden of religieuze monumenten op die criteria vastgesteld. De Aarde beschikt, net zoals de mens, over een uitgebreid meridianen stelsel, die lelylijnen worden genoemd. Vandaag de dag verbaast men zich nog over de nauwkeurigheid waarmee men daar vroeger op bouwde. Stonehenge, Avebury en andere megalithische monumenten in zuid Engeland staan precies op zo'n lijn. Het is haast niet te geloven, maar tot 1350 na chr. was het verplicht om kerken te bouwen op deze energielijnen.

Gelukkig zijn er wel wetenschappers geweest die zich serieus met deze materie hebben bezig gehouden, zoals Dr. Werner Heisenberg (1901 - 1976), Nobelprijswinnaar Natuurkunde en een van de grondleggers van de kwantummechanica: "Elektromagnetische energie is de elementaire energie waarvan het voortbestaan van ons totale organisme afhangt."

Het feit dat vele organisaties over elkaar heen vallen om te bewijzen dat er - zeker wat betreft utms, waar veel aan verdiend wordt - niets aan de hand is, doet vermoeden dat er dus wél wat aan de hand is.

Maar naast de eerder genoemde stress die we opbouwen door de druk van de dagelijkse gang van zaken en de eerder genoemde elektromagnetische velden, hebben we ook nog eens te maken met de trilling die wij uitzenden…


De aura
Ook een omstreden fenomeen in onze westerse wetenschappelijke wereld. Maar reeds in vroeger tijden werd lichamelijk en geestelijk ongemak al opgeheven door o.a. het in balans brengen van dit trillingsveld om ons heen.

Jammer genoeg richt de hedendaagse wetenschap zich alleen maar op bestaand analytisch en methodisch onderzoek. Elektrisch magnetische velden in het lichaam kunnen zichtbaar worden gemaakt door ECG's, echo's en röntgenonderzoek. Het is ook bewezen dat mensen een frequentieveld rond hun lichaam hebben. Maar dat dit veld een directe afspiegeling en afhankelijk is van onze innerlijke toestand - gezondheid, psyche en emotie - tja, dat kan nog niet gemeten worden. Maar bestaat het daarom ook niet?

De Britse bioloog Rupert Sheldrake wordt al jarenlang verketterd door vakbroeders. En waarom? Volgens Sheldrake is het menselijke bewustzijn verbonden met het bewustzijn van alle andere menselijke wezens die ooit geleefd hebben. Sheldrake werkt al jaren op het grensgebied tussen wetenschap en spiritualiteit. De Amerikaanse natuurkundige Gary Zukav bekijkt het vanuit een meer spiritueel oogpunt en beschouwd ons bewustzijn als de ziel, het middelpunt tussen energie en materie.

Er zijn gelukkig nog wel meer dappere eenlingen die zich staande weten te houden in een dogmatisch wetenschappelijk stelsel. Elk wetenschappelijk bewijs is gebaseerd op een hypothese. Ja, gebaseerd dus op een veronderstelling, een aanname tot het tegendeel "bewezen" is. Dus de wetenschappelijke zekerheid is zeer relatief.

En voor mensen die twijfelen over een informatie uitwisseling via onze energetische uitstraling: ben je ooit in een opperbeste stemming van huis gegaan? Je weet wel, in zo'n stemming dat de wereld je toelacht, dat je blaakt van zelfvertrouwen en je het gevoel hebt bergen te kunnen verzetten? Je stapt de bus in en dan ineens: pats! Je voelt je opperbeste stemming als een spiraal naar beneden glijden. De kans is groot dat je naast iemand zit die somber naar buiten zit te staren. Je bent argeloos en open in zijn energieveld gestapt.

Maar het kan ook subtieler, zonder dat je humeur daardoor wordt beïnvloed. Je pikt dan als het ware op wat die ander op dat moment bezig houdt. En voor je het weet bouw je stress op door je bezig te houden met het probleem van een ander. En ben je daar gevoelig voor, tja, dan is het zaak om goed geaard bij je zelf te blijven. Maar hoe doe je dat?


In balans blijven
Met zoveel elektromagnetische velden om ons heen hebben we al snel te maken met onbalans die zich op verschillende manieren uit: vermoeidheid, het gevoel "leeggezogen" te zijn, verminderde weerstand, slapeloosheid, duizeligheid.

Dus de balans aanbrengen van onze levensenergie is het één belangrijkste. Maar hoe?

Met water!!! Een van de snelste manieren, om je even te ontdoen van alle stralingen en spanningen, is het nemen van een douche. Water heeft niet alleen een reinigende functie voor ons fysieke lichaam, maar ook op geestelijk en energetisch gebied.
Shiatsumassages zijn zeer aan te bevelen. Bij deze massages wordt Ki, de levensenergie, tot een vrijere circulatie aangezet. Dit beïnvloedt zowel lichaam als geest.
Met Reiki kan de levensenergie in balans worden gebracht.
Ook een magnetiseur kan goede resultaten opleveren.
Zorg er voor dat je bij een erkende therapeut terecht komt die aangesloten is bij een beroepsvereniging. Of ga naar iemand van wie je veel goede ervaringen hebt gehoord. En gebruik je gezond verstand. Als je geen vertrouwen hebt in een therapeut, of je voelt je er niet op je gemak, blijf daar dan niet naar toe gaan.


Kosmisch informatie centrum
Helaas zal de frequentievervuiling alleen nog maar toenemen en het wachten is op een paradigma verschuiving van de wetenschap. Zodat ooit eens duidelijk wordt wat in kleine kring al aanvaard is: de mens is een kosmisch informatie centrum. Wij zenden en ontvangen meer dan we ooit kunnen vermoeden, omdat we bewust en onbewust in contact staan met energievelden die een schat aan informatie meedragen.

Het valt buiten het kader van dit artikel, maar er valt nog genoeg te zeggen over de informatie die we "aanvoelen", over het overnemen van pijnklachten, het ontvangen van helderziende waarnemingen en het oppikken van informatie van overledenen. Steeds meer mensen leren een nieuwe vertaalslag te maken; door dat wat ze niet zintuiglijk, maar buiten zintuiglijk doorkrijgen te verwoorden. Nu vallen degenen die deze kosmische taal spreken een beetje uit de toon, naast de massa die communiceert met een mobieltje of een draadloze computer. Maar lang zal dat niet meer duren…

Annet Mol


Meer weten?
Surf naar:

http://www.straling.nl
http://www.milieuziektes.nl/Pagina13b.html
http://www.who.int/docstore/peh-emf/publications/facts_press/dfact/dfs183.html
http://www.stamcel.org/html/aura.htm
Bron: Annet mol