Oorlog om de alternatieve gezondheidszorg

Ma 9 April 2007 13:49 | Innercircle | 4020 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Even dacht ik nog, noem deze column stop de BIG, maar dan lijk ik wel een revolutionair, elke keer stop dit en stop dat. Iedereen heeft wel gehoord dat er plannen zijn in Nederland om de alternatieve gezondheidszorg vrijwel onmogelijk te maken. Dit komt door een mogelijke nieuwe wet, de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG). Als die wet wordt aangenomen, wordt het leven voor de alternatieve gezondheidszorg heel moeilijk. En kan dat wel eens helemaal verdwijnen.

Het is nu al zo dat de meeste zorgverzekeraars niet of heel magertjes alternatieve zorg vergoeden, maar dan houd dat waarschijnlijk helemaal op. En dat is een aantasting van ons grondwettelijk recht op het regelen van onze eigen gezondheid! Ieder mens heeft het recht zelf te bepalen wat goed voor hem/haar is, en zelf te kiezen hoe te genezen. Het is nu al een groot schandaal dat de zorgverzekeraars wel je geld afdwingen, maar daarvoor in ruil niet betalen wat je daadwerkelijk nodig denkt te hebben. Wie is hier nu de baas eigenlijk? Eigenlijk wel interessant om hierover een vraag in het forum te zetten, welke zorgverzekeraar moet je hebben voor alternatieve zorg? Even uitwisselen dus.

Als je meer wilt lezen over de BIG, is hier een goed stuk geschreven door artsen. Wat aangeeft dat heel veel artsen die gedeeltelijk alternatief werken ook hiermee begaan zijn. We moeten hier in Nederland wakker worden! Trouwens de oorlog om gezondheid is eigenlijk wereldomvattend, op wereldniveau heb je de zogenaamde Codex, een aantal richtlijnen voor voedingssupplementen die door de wereld gezondheids organisatie doorgedrukt worden. Over doordrukken.....onderdrukken gesproken.

Er staat op internet een goed filmpje, nederlands ondertiteld, ik denk dat het voor iedereen goed is om hier eens naar te kijken. Tenslotte maakt Nederland ook deel uit van die wereld.

Bron: Goto2012