Jongeren hebben geen tijd voor kranten lezen

maandag 28 november 2005 17:41 | Innercircle | 2793 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
ENSCHEDE - Meer dan de helft van de jongeren leest geen kranten. De voornaamste reden is 'geen tijd', een andere belangrijke oorzaak is dat veel jongeren het nieuws al op tv zien. Ruim eenderde van de jongeren leest geen krant omdat het nieuws hun niet interesseert.

Dat blijkt de Dagblad Monitor 2005, een onderzoek van Newcom Research & Consultancy. Aan het onderzoek deden 561 jongeren mee van 12 tot en met 24 jaar.

De televisie is de belangrijkste bron voor jongeren bij nieuwsvergaring: 62 procent kijkt meerdere keren per dag om op de hoogte te blijven. Vier op de tien jongeren surft op internet om aan nieuws te komen en 36 procent luistert naar het nieuws op landelijke radiozenders.

Een kwart van de respondenten leest een landelijke krant en 20 procent leest een regionaal dagblad. Er zijn ook jongeren die nooit een krant lezen: 13 procent zegt nooit een landelijk dagblad te lezen en 19 procent kijkt nooit een regionale krant in.

Bron: Telegraaf

 Quote

Machthebbers die liever volgzame kuddes bevelen dan dat ze eigengereide individuen van dienst zijn, beweren dat egoïsme het resultaat is van 'doorgeschoten individualisering'. Maar een uitgekristalliseerden werkelijk liefhebbend individu kan natuurlijk onmogelijk een egoïst zijn. Tenslotte is individualisering juist het enige middel waarmee we ons uit de wurggreep van deze machthebbers kunnen bevrijden!
Vincent