Backmasking en subliminale boodschappen

Do 10 November 2005 23:04 | Innercircle | 3001 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Uw kind luistert de hele dag naar muziek, u zingt lekker mee...., u luistert naar cassettes en draait het steeds weer af, omdat de boodschap zo positief is..., speelt computerspelletjes of u bent lekker bezig op internet...

Dan heeft u zeker nog niet gehoord van backward (back) masking en subliminale boodschappen?
Er is een verschil tussen back masking en subliminalen.

Subliminale boodschappen
Bij een subliminale waarneming wordt een boodschap getoond of ingesproken die we niet bewust opnemen. De boodschap is zo kort en gaat zo snel dat we ons niet bewust van zijn. Psychologen spreken over subliminale waarneming. Subliminaal betekent: beneden de drempel van het bewustzijn, dus het onderbewuste. De waarnemer is zich dus niet bewust van wat hij waarneemt, terwijl hij toch dingen hoort, ziet en voelt.

Subliminale waarneming kan niet bewezen worden door testpersonen hun waarneming te laten beschrijven, want ze zijn zich niet bewust van de waarneming. Het enig bewijs van subliminale waarneming is een verandering van gedrag, die beantwoordt aan de subliminale prikkel. Een verandering die de proefpersoon niet kan verklaren. Het is bewezen dat subliminalen het gedrag kunnen veranderen. Het gebruik van subliminalen is niet altijd of alleen negatief. Subliminale suggesties geven resultaat bij allerlei verslavingen zoals roken, overmatig eten, en drinken. De suggesties worden hierbij vaak gebruikt als ondersteuning van een bewuste therapie.
Ook zijn er cassette bandjes in de handel met verschillende therapieën zoals beter studeren, afslanken, vrij van stress, vrij van angsten, zelfvertrouwen, succes in alles en nog een hele reeks.

Backmasking
Bij backmasking wordt een boodschap in het muziek gebracht die niet herkenbaar is, totdat men de plaat achterwaarts terugspeelt.

De boodschap wordt wederom niet bewust gehoord maar wordt wel opgenomen in het onderbewuste. Zo kunnen bepaalde berichten overgebracht worden.
De berichten kunnen positief of negatief zijn. Om duidelijker te zijn: de berichten kunnen ook satanische boodschappen bevatten.

Back masking is niet zo oud. Waarschijnlijk is het begonnen bij de opnames van het nummer van The Beatles in april 1966 â??Rainâ?. De producer George Martin wilde iets extra doen met de woorden van John Lennon. Hij nam enkele woorden op van John, draaide ze af in tegengestelde richting en nam het weer op. John was verbaasd met het resultaat en stond het toe. In 1970 volgde Pink Floyd met â??the Wallâ?. Daarna kwam Prince met een hele bekende backmasking op zijn LP â??purple rainâ? in 1984. Als ouder moeten we dus niet naar onze kinderen en hun â??vreselijk muziekâ? wijzen, want back masking bestaat al enkel jaren. Frank Zappa, Led Zeppelin (stairway to heaven), Queen (another one bites the dust), Michael Jackson, Electric Light Orkestra, Prince zijn maar enkelen -maar dan echt enkelen- uit de vele tientallen die genoemd kunnen worden.
Het meest bekende backmasking nummer is toch â??stairway to heavenâ?. Dit nummer duurt 8 minuten en bevat 6 opeenvolgende versies waarin Satan genoemd wordt. Nooit eerder en nooit meer is een nummer opgenomen met zoveel boodschappen die naar de duivel verwijzen.
Er bestaat nog veel twijfel of backmasking wel echt werkt. Enkel jaren geleden werd een Britse rock-band Judas Priest beschuldigd en verweten dat zij verantwoordelijk was voor de zelfmoord van twee tieners. De twee tieners hadden de opdracht opgevolgd dat met behulp van backmasking subliminaal opgenomen was op een van de nummers van deze rock-band. De band werd niet schuldig bevonden! Niet omdat de boodschap niet opgenomen was -want het was wel duidelijk opgenomen- maar omdat er voldoende bewijzen werden geleverd dat subliminale boodschappen niet werken!
Momenteel gebruiken zelfs Christelijke groepen back-masking om het evangelie over te brengen.

Een Australische onderzoeker David J. Oates, heeft een nieuwe vorm ontdekt dat omgekeerd spreken genoemd wordt. Dit omgekeerd spreken gebeurt tijdens een normaal gesprek. Als we het gesprek opnemen en terugdraaien (in tegenovergestelde richting) dan kan je om de 10-15 seconden, duidelijk de boodschappen horen die eigenlijk precies vertellen wat de spreker juist niet bewust vertelde. Met zijn techniek beweert Oates dat een leugen uitgesproken kan worden in een gesprek, maar bij het omgekeerd spreken de waarheid onthuld wordt. Oates gebruikt zijn techniek zelfs als er extra feiten nodig zijn bij een samenzwering. Hij beweert dat met zijn techniek goed gebruikt kan worden door managers bij sollicitaties, advocaten bij het verhoor van cliënten, verslaggevers bij interviews met politici. In combinatie met hypnose is deze techniek een krachtig wapen bij gedragsstoornissen en veranderingen.
Oates heeft o.a. passages uit speeches van Clinton, het verhoor van O.J. Simpson geanalyseerd en kwam tot merkwaardige en schrikbarende ontdekkingen.

In vele landen is het gebruik van subliminalen verboden. In 1980 zond een door de Franse regering beheerste tv-omroep de onderbewuste boodschap â??stem Mitterrandâ? uit. En Mitterrand won. Ook de socialistische partij in Spanje heeft in een videoclip gebruik gemaakt van subliminale propaganda. Subliminalen zijn gevaarlijk wanneer ze aangeboden worden aan een publiek dat er niet van op de hoogte gesteld is en wanneer ze verkeerd of negatief geformuleerd zijn. Al jaren worden positieve onderbewuste boodschappen auditief aangeboden op cassettes en cdâ??s. Er bestaan zelfs therapieën die gebruik maken van cassettes met subliminalen.

Subliminalen worden ook gebruikt in warenhuizen. De klant 'hoort' tijdens het winkelen een subliminale boodschap enkele keren en beslist om het product te kopen of de klant wordt op een subliminale wijze beïnvloed om niet te stelen, maar netjes naar de kassa te gaan en te betalen.
In bioscopen werd (wordt) veel gebruik gemaakt van subliminalen. In 1957 wilde James Vicary de verkoop van popcorn verhogen in de bioscoop en liet daarom vlak voor de pauze enkele keren in beeld een boodschap zien met de woorden 'eet popcorn'. In zijn verslag vermeldde hij dat de verkoop inderdaad met 58% was gestegen.

En dan nog dit als laatste: Een zekere Bob Loblaw zegt dat er subliminale boodschappen verwerkt zijn in de wolken op de Windows scherm van uw computer. Hij beweert een donker paard te zien, een echtpaar in ontucht en een beeld van Jimi Hendrix te zien.

Hoe ernstig, hoe gevaarlijk en hoe belangrijk is al het bovenstaande? Ik weet het (nog) niet. Als Backmasking en subliminalen niet zouden werken, waarom zou men al die moeite nemen om toch deze boodschappen in te voeren. De tijd en het geld dat verspild wordt kan toch beter gebruikt worden voor methoden waarvan men weet dat ze wel effect hebben? Juist omdat ik mezelf deze vragen stel wil ik voor mezelf aannemen dat deze methoden wel degelijk effect hebben.
En als dat zo is dan moet ik mezelf en de kinderen beschermen tegen informatie die ik als ouder niet aan mijn kind wil geven.

Het is toch water naar zee dragen als ik mijn kind vertel dat drugs niet goed is, dat hij oprecht door het leven moet gaan en aan de andere kant loopt hetzelfde kind met een koptelefoon te luisteren naar berichten die hem zeggen dat hij drugs moet gebruiken, moorden, vloeken en het kwade moet vereren.

Vertel uw kind over het gevaar en laat hem/haar horen wat backmasking is. Hierdoor kan hij bepaalde platen en muziekstukken herkennen en zal hij bij de juiste OP-voeding ook de juiste beslissing voor zichzelf kunnen nemen.
Stairway to heaven wordt nog steeds gedraaid op de radio, we zingen nu nog mee.... en toch zijn we niet allemaal het verkeerde pad opgegaan.

Spoedig zal ik een speciaal radioprogramma wijden aan backmasking waarin ik een ieder de verschillende nummers laat beluisteren en de subliminale berichten en backmasking zal ontmaskeren.

Bron: Rudolfdewit.com