Omstreden Jamaicaanse agent wordt rapper

Vr 30 December 2005 19:48 | Innercircle | 2351 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Een beruchte commandant van de Jamaicaanse politie, Reneto Adams, heeft een rapnummer uitgebracht. In het lied laat Adams horen hoe hij het recht wil terugbrengen in de Jamaicaanse samenleving. Volgens mensenrechtenorganisaties in Jamaica is de politiecommandant echter zelf verantwoordelijk voor meerdere moorden.

Het lied van Adams kwam uit nadat hij vorige week door een jury was vrijgesproken van de moord op twee mannen en twee vrouwen. In het nummer bedreigt hij criminelen die zorgen voor het hoge moordpercentage in Jamaica. "Zij zullen voelen hoe ver de wet reikt", luidt een van de regels.

Mensenrechtenorganisaties in Jamaica vinden het verwerpelijk dat Adams een nummer heeft uitgebracht. "Het is onverantwoordelijk, beangstigend en onsmaakvol", zegt een woordvoerder van Jamaicans for Justice. Volgens de organisaties heeft Adams met zijn anti-criminaliteitsbrigade meer dan veertig moorden op zijn geweten.

Adams zelf ontkent dit, maar in een interview met een lokale krant zegt hij wel dat zijn werk hem een bepaalde voldoening geeft. "Ik vind het een groot plezier om op harde criminelen te jagen."

De mensenrechtenorganisaties krijgen er ook van langs in het nummer. Volgens Adams zorgen die 'criminele rechtenorganisaties' ervoor dat hij zijn werk niet fatsoenlijk kan doen.

Bron: Novum