Scarlet wil kleuters aan mobiele telefoon

Wo 12 Oktober 2005 23:26 | Innercircle | 3757 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Telecombedrijf Scarlet wil 'een stukje veiligheid' voor de ouders van kleuters te willen creëren. Daarom gaat het bedrijf op grote schaal proberen kinderen van vier tot negen jaar aan de mobiele telefoon te krijgen.

Met de Buddy Bear, een prepaid-toestel zonder scherm, kunnen kleuters zelf met vier vooraf ingestelde nummers bellen. Voor de ouders is het kind altijd bereikbaar, zo verklaarde een woordvoerster dinsdag. Ouders kunnen ook eventueel op afstand meeluisteren met een babyfoonfunctie.

Tv-campagne Scarlet begint komend weekeinde met een tv-campagne, waarin de Buddy Bear prominent figureert. Tv-presentator Beau van Erven Dorens prijst het toestel aan. Kleutertelefoons zijn niet nieuw, maar telecombedrijven zijn tot dusver terughoudend geweest met het maken van reclame voor de toestellen. Begin dit jaar ontstond er nog ophef over de Foony. Uit Brits onderzoek bleek dat de straling rondom de toestellen mogelijk schadelijk is voor jonge kinderen. De elektronicaketen BCC besloot toen de Foony uit zijn winkels te halen. Eén pakket
Scarlet wil op de consumentenmarkt een sterke positie veroveren met het aanbieden van vaste telefonie, snel internet en mobiele telefonie in één pakket. Daar komt nu de Buddy Bear bij. Tot half juni figureerde Beau van Erven Dorens al in onderbroek in een tv-campagne. De onderneming wil niet zeggen hoeveel klanten daarmee zijn binnengehaald.

Bron: zibb