Testfase Gbuy deze week van start

Di 27 Juni 2006 21:22 | Frank | 1972 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Gbuy, de langverwachte betaaldienst van Google, zal deze week als bètadienst van start gaan. Dat melden bronnen tegenover The Wall Street Journal. De betaaldienst die sterk zal lijken op Paypal van Ebay, wordt al maanden verwacht. Om nieuwe gebruikers aan te trekken zal Google naar verwachting korting geven op mensen die in de beginfase iets willen afrekenen met Gbuy.

De dienst werkt als volgt: als gebruikers een product zoeken met Google, verschijnen er tekstadvertenties met een symbool of een icoon van adverteerders die Gbuy accepteren. Als gebruikers op het icoontje klikken, worden ze doorgestuurd naar de webwinkel van de betreffende adverteerder waar ze de betaalmodule kunnen doorlopen, aldus de bronnen.

Voor het gebruik zou Google 2,2 procent van het verkoopbedrag als commissie rekenen, plus 30 dollarcent per transactie. Concurrent Paypal rekent 1,9 procent van het bedrag, plus 30 dollarcent per transactie. Google zal echter in de beginperiode wel korting geven.

Verwacht wordt dat Gbuy in de markt van online betaalmethoden voor heel wat onrust gaat zorgen. Voor Google zelf is de introductie van de betaaldienst vooral een test om te zien of er geld te verdienen is met activiteiten anders dan de zoekmachine.

En uiteindelijk kwam dit er nooit...

Bron: WebWereld