Linux moet ook commerciële applicaties ondersteunen

zondag 4 december 2005 10:32 | Frank | 2242 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
[Den Haag] Als het om de acceptatie van Linux op de desktop gaat, hebben bedrijven vooral moeite met het feit dat het besturingssysteem belangrijke commerciële applicaties niet ondersteunt en problemen oplevert bij het aansluiten van randapparatuur. Dat blijkt uit een onderzoek van Open Source Development Labs (OSDL), die wilde onderzoeken waarom Linux op bureau-pc's tot dusver weinig succesvol is.

Respondenten zien bijvoorbeeld graag dat pakketten als Photoshop, AutoCAD en hulpmiddelen als VPN-clients goed onder Linux draaien. Het aansluiten van USB-randapparatuur blijkt daarnaast voor velen een heikel punt. Ook zou Linux zelf meer 'Macintosh-achtig' moeten worden om de eindgebruiker sneller vertrouwd te laten raken met het besturingssysteem.

Op de vraag wat de belangrijkste redenen zijn voor bedrijven om wél tot de inzet van Linux-pc's over te gaan, gaven de respondenten volgens ODSL - een non-profitorganisatie - verrassende antwoorden. De belangrijkste reden is gewoon dat medewerkers erom vragen, gevolgd door de gepercipieerde noodzaak Linux in te voeren uit concurrentieoverwegingen. Dat strookt niet met de gangbare veronderstelling dat Linux vooral vanuit de ontwikkelaarshoek wordt gepusht.
Bron: Freek Blankena

 Quote

Iedereen ontdekt vroeger of minder vroeg in zijn leven dat het volmaakte geluk onbereikbaar is, maar weinigen staan stil bij de tegenovergestelde gedachte: dat hetzelfde geldt voor het volmaakte ongeluk. De krachten die zich tegen de verwezenlijking van die beide uitersten verzetten zijn van dezelfde aard: ze komen voort uit onze menselijke staat, die niets dat oneindig is verdraagt.
Primo Levi