Steorn blijft bij 'vrije energie' bewering
Het controversieële technologiebedrijf Steorn herhaalde deze week zijn dappere beweringen die wetenschappers over de gehele wereld versteld deed staan. Het in Dublin gevestigde technologiebedrijf beweert dat het een machine heeft ontwikkeld, op basis van magneten en gewichten, die gebruikt kan worden om vrije energie te produceren.
Zij beweren dat het systeem de wetten van de huidige fysica breekt door meer energie te produceren dan het verbruikt. Deze ontdekking kan uiteindelijk leiden tot batterijen die eeuwig mee kunnen gaan. Sean McCarty, de president van Steorn, vertelde in Londen aan het publiek dat het bedrijf een prototype had ontwikkeld die 4 weken onafhankelijk werkte. Hij beweerde ook dat ze een andere motor hadden ontwikkeld met dezelfde techniek die krachtig genoeg was om een Porsche auto van energie te voorzien.
Maar ondanks zijn beweringen heeft het bedrijf geweigerd om zijn technologie openbaar te tonen, en nog steeds moeten de wetenschappers overtuigd raken van deze beweringen. Maar vele ingenieurs en geleerden denken dat dit een marketing methode is van Steorn.
Het bedrijf heeft gezegd dat de "vrije energie" door een complexe interactie van magnetische velden zou kunnen worden geproduceerd. Maar de deskundigen hebben de zoektocht met de ontbroken pogingen van alchimisten vergeleken om goud van onedele metalen te creëren. Ook is het bedrijf erg terughoudend met het tonen van zijn techniek. In plaats daarvan gebruiken ze de publiciteit om zichzelf te bewijzen. Eerder dit jaar heeft er een volledige pagina met advertentiemateriaal van Steron in het Amerikaanse 'Economic magazine" gestaan. Dit was een oproep aan alle gerespecteerde experts om de techniek op de proef te stellen.
Een samengesteld paneel van 12 man gaat begin volgend jaar beginnen met het testen van de techniek. De bevindingen worden in de herfst van 2007 bekend gemaakt. "Uiteindelijk zullen we al onze doelen bereikt hebben, of vallen in een diepe put waar we de rest van ons leven niet meer uitkomen" , zei McCarty. "De prijs van mislukking is uiterst hoog, maar de prijs van succes is voor een schonere wereld, een betere wereld".
Bronnen:
Danny de Kruijk - www.U-Subjects.nl
http://www.stichtingbom.org/
www.YouTube.com