Kopiëren muziek moet makkelijker

vrijdag 11 november 2005 23:47 | Frank | 3093 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
BRUSSEL - Gewone burgers moeten makkelijker muziek en films kunnen kopiëren, vindt de Europese Consumentenbond. "Iedereen heeft recht op een kopie voor eigen gebruik, net als bij een gewoon boek of tijdschrift", zei directeur Jim Murray van de bond donderdag in Brussel.

"Maar de muziek- en filmindustrie heeft het kopiëren zeer lastig gemaakt door techniek en auteursrechten. Dat heeft niets te maken met de strijd tegen piraterij. Het is gewoon om geld te verdienen".

 De Europese Consumentenbond vraagt Brussel om meer aandacht voor deze consumentenrechten. "Tot dusver is ons verzoek afgewimpeld", zei Murray. "Sterker nog: er zitten nog slechtere voorstellen in de pijplijn. De Europese Commissie overweegt EU-landen te vragen om kopiëren verregaand strafbaar te stellen."

De bond is daarom verheugd dat het Tsjechisch Europarlementslid Roithova werkt aan een tegenvoorstel. Dat moet consumenten meer digitale rechten garanderen. Roithova is vice-voorzitter van de parlementscommissie voor interne markt.

Bron: ANP
Externe link: http://www.nu.nl

 Quote

Om radicaal vrij te zijn van angst, moet je je bewust zijn van angst en deze met rust laten, zonder enig oordeel, zonder te proberen er iets aan te doen. Juist het weten dat daar angst is en stil te zijn, brengt een fundamentele revolutie teweeg waarin angst geen enkele plaats meer heeft.
J. Krishnamurti