Paraplu's met RFID

zaterdag 23 juni 2007 08:34 | louise | 3981 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

In de Amerikaanse stad Philadelphia kun je sinds kort een paraplu lenen en op verschillende plaatsen in de stad weer inleveren. Het bedrijf Dutch Umbrella heeft dit witte-parapluplan geïntroduceerd. De paraplu's zijn voorzien van RFID-tags en zijn daardoor gemakkelijk vindbaar voor het bedrijf.

Het idee in Philadelphia is commercieel. De paraplu's zijn gesponsord en voorzien van reclame van de deelnemende partijen, zoals winkels en restaurants. Alleen bij deelnemers zijn de paraplu's verkrijgbaar en inleverbaar in een zogeheten 'RainDrop'. Op dit moment zijn er 8 deelnemende partijen.

Doormiddel van de RFID-chip in de gesponsorde paraplu is te achterhalen in welke RainDrop de paraplu zich bevindt. Daarnaast levert de technologie ook informatie op over welke route de consument heeft gelopen voordat zij naar het restaurant of de winkel ging. Op die manier kan de deelnemer zien waar hun boodschap te zien is geweest en welke locaties geschikt zijn voor reclame uitingen.

Om de RainDrops af te lezen moet nu nog een medewerker van Dutch Umbrella alle RainDrops afgaan. In de toekomst zullen de paraplubakken voorzien worden van een lezer die de informatie van de RFID chip direct doorgeeft aan Dutch Umbrella.


Bron: Planet Multimedia
Bron: Planet Multimedia
Externe link: http://www.yayabla.nl

 Quote

Onze diepste angst is niet dat we niet goed genoeg zijn. Onze diepste angst is dat we grenzeloos krachtig zijn. Het is ons eigen licht en niet onze duisternis, die ons afschrikt. We vragen ons af: "Wie ben ik om briljant te zijn?" In feite is de vraag - Wie ben je om dat niet te zijn? Je dient de wereld niet door jezelf klein te houden. Er wordt geen licht verspreid als de mensen om je heen hun zekerheid ontlenen aan jouw kleinheid. En als we onszelf in onze eigen kracht tonen, geven we anderen mensen onbewust toelating hetzelfde te doen.
Nelson Mandela