Paraplu's met RFID

Za 23 Juni 2007 08:34 | louise | 4078 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

In de Amerikaanse stad Philadelphia kun je sinds kort een paraplu lenen en op verschillende plaatsen in de stad weer inleveren. Het bedrijf Dutch Umbrella heeft dit witte-parapluplan geïntroduceerd. De paraplu's zijn voorzien van RFID-tags en zijn daardoor gemakkelijk vindbaar voor het bedrijf.

Het idee in Philadelphia is commercieel. De paraplu's zijn gesponsord en voorzien van reclame van de deelnemende partijen, zoals winkels en restaurants. Alleen bij deelnemers zijn de paraplu's verkrijgbaar en inleverbaar in een zogeheten 'RainDrop'. Op dit moment zijn er 8 deelnemende partijen.

Doormiddel van de RFID-chip in de gesponsorde paraplu is te achterhalen in welke RainDrop de paraplu zich bevindt. Daarnaast levert de technologie ook informatie op over welke route de consument heeft gelopen voordat zij naar het restaurant of de winkel ging. Op die manier kan de deelnemer zien waar hun boodschap te zien is geweest en welke locaties geschikt zijn voor reclame uitingen.

Om de RainDrops af te lezen moet nu nog een medewerker van Dutch Umbrella alle RainDrops afgaan. In de toekomst zullen de paraplubakken voorzien worden van een lezer die de informatie van de RFID chip direct doorgeeft aan Dutch Umbrella.


Bron: Planet Multimedia
Bron: Planet Multimedia